Informatiepunt voor recreatiepark Anloo

Vanaf dinsdag 11 februari is er een informatiepunt voor bewoners, recreanten en eigenaren. Het informatiepunt Recreatiepark Anloo is er om u op weg te helpen uw problemen op te lossen of om u te verwijzen naar andere deskundigen of hulpverleners.

Het informatiepunt is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt bellen met 0592-242505 of langkomen bij het informatiepunt (in het gebouw van Impuls) aan de Schoolstraat 1 in Gieten. 

Riool, afval, water en beveiliging

De curator heeft aangegeven dat er geen geld meer is voor het betalen van de rekeningen. De gemeente staat garant voor de betaling van belangrijke rekeningen tot 24 februari 2020, zodat bewoners tijd hebben voor zichzelf een oplossing te organiseren. Het is belangrijk dat u met het volgende rekening houdt: 

  • De riolering blijft tot 24 februari 2020 werken. Daarna wordt het aggregaat afgesloten en is er kans op schade in uw chalet of caravan na regenbuien. Om dit te voorkomen, adviseren wij om uw regenpijpen vlak boven de grond door te zagen zodat het regenwater niet meer in de riolering gaat. Met een bocht aan het einde kan het regenwater afgevoerd worden. Door het gedeelte van de regenpijp in de grond af te dekken met een rooster voorkomt u dat er rommel in de riolering terecht komt. 
  • De afvalcontainers blijven nog tot 24 februari 2020 staan en worden geleegd. Na die datum worden de containers weggehaald.
  • De gemeente betaalt de rekening voor het water tot 24 februari 2020. Daarna start drinkwaterbedrijf WMD de procedure tot afsluiting van het water. Als de rekening vervolgens niet door een ander wordt betaald, stopt uiteindelijk de levering van water.
  • De beveiliging in de avond blijft nog tot 24 februari. Vanaf die datum zorgt de gemeente niet meer voor beveiliging op het terrein.