Uitgenodigd voor het Drents Panel? Doe mee en laat uw mening horen!

Duizenden willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Aa en Hunze krijgen deze week een uitnodiging om mee te doen aan het Drents Panel, het online burgerpanel in de provincie Drenthe.

Heeft u een brief ontvangen? Meld u dan aan, uw mening is belangrijk! Op deze manier wordt de stem van u als inwoner meegenomen in het verbeteren van provinciaal en gemeentelijk beleid. 

Klik hier om u aan te melden! 

Het Drents panel bestaat uit inwoners van de provincie Drenthe die hun mening geven over actuele onderwerpen die spelen binnen de provincie, zoals zorg, leefbaarheid en de effecten van de coronapandemie in Drenthe. Deelnemers ontvangen meerdere keren per jaar een online vragenlijst. De beantwoording van de vragen kost per keer ongeveer 10 minuten. 

De mening van inwoners van Drenthe

Met uw mening zorgt u ervoor dat de stem van de Drenten gehoord wordt en helpt u beleidsmakers en politici in de provincie Drenthe om beleid te maken op basis van wat Drenten zelf willen en vinden. Het Drents panel is een initiatief van het Drents parlement (provincie Drenthe) en kenniscentrum Trendbureau Drenthe.

Uniek onderzoeksinstrument

Het Drents Panel is representatief voor de Drentse bevolking van 18 jaar en ouder en is daarmee een uniek onderzoeksinstrument in Drenthe. Omdat het panel een dwarsdoorsnede is van de Drentse bevolking, kunnen mensen zich niet zelf aanmelden. 

Hoe is bepaald wie een uitnodiging krijgt? 

De gemeente Aa en Hunze heeft een steekproef getrokken onder haar inwoners. Via deze manier heeft het toeval bepaald welke inwoners van Aa en Hunze wel en welke niet zijn uitgenodigd. Uitgangspunt is dat de deelnemers uit onze gemeente een anoniem maar representatief beeld geven van onze gemeente.  

Is het geven van informatie veilig?

De privacy van panelleden is volledig gewaarborgd. Persoonlijke gegevens en de antwoorden die men geeft bij het invullen van de enquêtes worden vertrouwelijk behandeld door Trendbureau Drenthe en het Drents Parlement De onderzoeksresultaten zijn niet te herleiden tot individuele panelleden. Uw gegevens worden uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt.

Meld u vandaag nog aan!

Iedereen die een brief heeft ontvangen van het Drents parlement en Trendbureau Drenthe is van harte uitgenodigd om lid te worden van het Drents Panel. Heeft u een uitnodigingsbrief ontvangen? Log dan in met uw persoonlijke inlogcode die vermeld staat in de brief. Aanmelden kan via www.drentspanel.nl
Als dank ontvangt u na inschrijving een digitale cadeaubon ter waarde van € 5,-, te besteden bij Drentse Schatten. Bij Drentse Schatten worden lokale producten verkocht, waarmee lokale bedrijven geholpen worden om door de coronapandemie te komen.

Nieuwsbrief

Inwoners die geen uitnodiging voor deelname hebben ontvangen, kunnen alsnog op de hoogte blijven van de resultaten. Zij kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het Drents Panel. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over het Drents Panel? Bezoek de website www.drentspanel.nl