Prettig kerstfeest!

Met het kerstfeest vieren velen de geboorte van het Kerstkind. Dit kindje kwam in een wereld vol duisternis licht brengen. Kerst wordt daarom ook wel het feest van licht en hoop genoemd. Het is de donkerste tijd van het jaar, dus branden veel mensen kaarsen, worden er lichtjes in de kerstboom gehangen en worden huizen en straten versierd.

Het is een donkere tijd. De dagen zijn kort, maar ook de nieuwe lockdown zorgt voor somberheid. De impact voor veel inwoners en ondernemers is groot. Weer minder omzet, weer aanpassingen, opnieuw andere kerstdagen dan gepland, weer niet sporten, weer minder mensen op bezoek. En vragen als: wanneer is alles weer normaal? Blijven moeilijk te beantwoorden. Steeds worden we verrast door het virus dat roet in het eten gooit.

Op de oorzaak en het ziekmakende van het virus hebben we geen invloed. Waar we wel invloed op hebben is hoe we ermee omgaan. Hoe we leren leven met het virus, hoe we omgaan met de beperkingen en hoe we naar elkaar blijven omzien. We kunnen dit praktisch vertalen in naar kijken wat nog wel kan, het steunen van ons lokale bedrijfsleven waar dat mogelijk is en het oog en aandacht hebben voor mensen die het moeilijk hebben. Een vriendelijk woord of gebaar kan al heel veel betekenen voor een ander en is iets dat we allemaal kunnen doen.

Ik vraag u om te blijven omzien naar elkaar. Dat is waar we sterk in zijn in Aa en Hunze en dit kan voor mensen in lastige omstandigheden zorgen voor verlichting. Ik wens u en uw dierbaren veel gezondheid en een prettig kerstfeest toe! Een moment van licht in voor velen een donkere periode en als symbool van hoop en verwachting voor de toekomst.

Hartelijke groeten,

Anno Wietze Hiemstra