Orange the World: Stop geweld tegen vrouwen

Op 25 november, Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, startte de campagne ‘Orange the World’. Hier doen we ook in Aa en Hunze aan mee.

Raadsleden Kiena ten Brink en Marie-Claire Neesen hezen de Orange the world vlag en wethouder Bas Luinge ontstak het oranje licht bij het gemeentehuis. Aanstaande vrijdag, 10 december 2021, is het de laatste dag van deze campagne. Weet jij wat je kunt doen om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen? 

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen 

In 2021 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Iedereen wordt daarom uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op orangetheworld.nl. Hiermee geeft de ondertekenaar aan dat hij/zij zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

Geweld melden

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional. Veilig Thuis is bereikbaar op telefoonnummer 0800-2000. Bent je in direct gevaar, bel dan 112.