Leerlingen de Eshoek overhandigen zelfgemaakte dichtbundel aan burgemeester Hiemstra

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra mocht op basisschool de Eshoek in Annen een bijzondere dichtbundel in ontvangst nemen. De gedichten zijn gemaakt door de leerlingen van de school en gaan over de ingewikkelde coronaperiode.

Creatief 

Alle kinderen van de groepen 1 tot en met 8 werkten mee aan de bundel. Directeur Anja Gerding is blij met het resultaat: “Kinderen zijn enorm creatief geweest met taal. Het is geweldig om dat te laten zien in een bundel. De kinderen zijn supertrots.” Remda Spoelstra, schooldichter van Drenthe, ondersteunde de leerlingen bij het maken van de bundel. 

Gevoelens op papier 

De leerlingen zetten hun gedachten over emoties, zorgen, maatregelen, schoolsluiting, afstandsonderwijs, aangepaste feestjes en activiteiten om in taal en tekeningen. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra las direct een aantal gedichten en was onder de indruk: “Coronatijd is geen makkelijke periode voor kinderen. Dichten is een mooie manier om je gevoelens op papier te zetten. Hopelijk kunnen we deze tijd snel achter ons laten.”  

Voor later 

De kinderen leerden niet alleen dichten, maar maakten ook kennis met alles wat er komt kijken bij het maken van een boek. Gerding: “We hopen met de bundel te bereiken dat de leerlingen van De Eshoek, hun ouders, opa’s en oma’s en wie dan ook, het boek nog jaren later uit de boekenkast halen om terug te lezen en herinneringen op te halen. Voor elk kind betekent dat een trotse, blijvende herinnering.” 

 

AW ESHOEK