Kosten door check op coronatoegangsbewijs? Maak gebruik van onze tegemoetkomingsregeling.

Op sommige plekken is een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling.

Dat is een extra verantwoordelijkheid van de ondernemer of vereniging die de check moet doen. Bovendien kan dit extra kosten met zich meebrengen, bijvoorbeeld door de inhuur van extra personeel. Om deze ondernemers en verenigingen (enigszins) tegemoet te komen, heeft de gemeente Aa en Hunze een regeling in het leven geroepen.

De spelregels:

•    Voor verenigingen en ondernemers is een bedrag van €125 per week beschikbaar, met een maximum van €625,-.
•    De aanvraag geldt voor de periode 29 november tot en met 31 december (5 weken)
•    Er is een beperkt budget beschikbaar (€55.000).
•    De regeling loopt tot 31 december 2021.
•    Verenigingen kunnen een beroep op deze regeling doen als er competitiewedstrijden zijn, of als er een uitvoering is. Dit kan zowel sport als cultureel zijn. Dus een voetbalwedstrijd of een toneel of dansuitvoering. Het is niet bestemd voor reguliere training of oefenbijeenkomsten.
•    Voor de ondernemer geldt dat de onderneming CTB controles moet houden. Dit is voornamelijk het geval in de horeca, maar kan ook voorkomen bij bijvoorbeeld een sportschool of manege. Reguliere ondernemingen waar alleen een mondkapjesplicht geldt kunnen geen gebruik maken van de regeling.

Maak jij extra kosten vanwege de coronatoegangscheck? Maak dan gebruik van onze regeling. Kijk op www.aaenhunze.nl/ctbregeling voor meer informatie.