Eén van de nieuwe Recreatieschap-bankjes uitgelicht

Pasgeleden werden er 10 bankjes geplaatst, verdeeld over de gemeente. Inwoners konden zelf een plek aanwijzen waar volgens hen een bankje zou moeten komen te staan. Wij kregen in totaal 37 inzendingen. Afgelopen week spraken wij twee van de initiatiefnemers bij het pasgeplaatste bankje in Rolde. Deze staat tussen de supermarkt en het Toyism-beeld (TT monument) in, op de Brink.

Wethouder Bas Luinge sprak initiatiefnemers Ben Ernens en Jan Bos op de Brink in Rolde. “Ja, ik snap de keuze van deze plek wel”, zegt wethouder Bas Luinge. “Hier is altijd reuring, er is wekelijks markt, er staat regelmatig een visboer en je kunt genieten van het uitzicht op de brink en de molen.” 

“Het mooie van zo’n picknickbank is dat je elkaar aankijkt, het gaat om samenkomen en elkaar ontmoeten. We hopen dat er mensen zijn die hier samen spontaan een kaartspelletje gaan doen en dat Rolde nog meer van dit soort picknickbanken gaat krijgen in de toekomst,” aldus Ben Ernens en Jan Bos.

Project Recreatieschap

Het Recreatieschap heeft via de provincie een bijdrage gekregen voor het plaatsen van bankjes in de provincie Drenthe. Meer over dit project lees je op de website van het Recreatieschap: https://www.recreatieschapdrenthe.nl/projecten/bankjes-in-drenthe.

 

bankje