Brink- en Esdorpenwandelingen in Grolloo, Eext, Schipborg en Gasselte in ontwikkeling

In samenwerking met het Nationaal Park Drentscha Aa, het Toeristisch platform Aa en Hunze, de Gemeente Aa en Hunze en het Recreatieschap Drenthe zijn er vier dorpswandelingen (Grolloo, Eext, Schipborg en Gasselte) in ontwikkeling. De wandelingen vertellen het unieke verhaal uit het dorp dóór het dorp.

Per dorp zijn er werkgroepen samengesteld met daarin leden van dorpsbelangen/historische verenigingen, ondernemers en gidsen uit het desbetreffende dorp. Doormiddel van persoonlijke verhalen van inwoners, komen heden en verleden tot leven. Samen bepalen zij de route, het verhaal en bijpassende beleefpunten. Drie van de vier routes zijn vooral gericht op gezinnen met kinderen.

De wandelingen kunnen ten alle tijden digitaal bewandeld worden en zijn ingevuld met o.a. beeldmateriaal en podcasts. Om een extra dimensie aan de beleving te geven, kan de route ook met een lokale gids worden gelopen. Ook leuk voor de school! 

Met deze wandelingen willen we bewoners en bezoekers nog meer bewust maken van de aanwezigheid van het Nationaal Park waarin ze zich bevinden, in het dorp maar zeker ook in het omliggende landschap. 

Naar verwachting zullen de routes voor de zomer gereed zijn.