Aanleg wandelknooppuntennetwerk Aa en Hunze van start

Eind 2023 moet er een nieuw wandelknooppuntennetwerk in de gemeente Aa en Hunze liggen. Recreatieschap Drenthe start in opdracht van de gemeente met de eerste fase van de aanleg.

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de gemeente in vervulling en wordt er aangesloten op de wandelroutes die er al zijn in de omliggende gemeenten. Er worden zoveel mogelijk bestaande routes in het knooppuntennetwerk van Aa en Hunze opgenomen. Inwoners, belangenorganisaties, wandelclubs en ondernemers kunnen hiervoor hun input leveren.

Het nieuwe netwerk moet bestaan uit genummerde knooppuntpalen dat zoveel mogelijk over (onverharde) wandelpaden en rustige wegen gaat. Hierdoor kunnen wandelaars zelf routes op maat maken, afhankelijk van hoeveel kilometer zij willen lopen.

‘Impuls aan toerisme’

‘De aanleg van het wandelknooppuntennetwerk is een enorme aanwinst voor onze gemeente’, vertelt wethouder Bas Luinge. ‘Het netwerk geeft een impuls aan het toerisme, zal hopelijk een boost geven aan de aangelegen horecagelegenheden, maar is ook voor onze inwoners een pluspunt.’

Wandelknooppuntennetwerk Drenthe

Het wandelnetwerk wordt bekostigd door de Provincie Drenthe, gemeente Aa en Hunze en het Recreatieschap Drenthe. De routes die in Aa en Hunze worden aangelegd, gaan onderdeel uit maken van het wandelknooppuntennetwerk Drenthe. In Drenthe kun je in de gemeenten De Wolden, Westerveld, Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn en Midden-Drenthe al wandelen via het wandelknooppuntennetwerk. En het Wandelnetwerk in Drenthe groeit. In steeds meer delen van Drenthe wandel je van knooppunt naar knooppunt. Ook is het dus nu in Aa en Hunze in ontwikkeling.