Nieuws december 2021

 • Monumentale Treurbeuk op gemeentelijke begraafplaats Gieten afgekeurd

  27 december 2021

  Eén van de monumentale treurbeuken op de gemeentelijke begraafplaats in Gieten is afgekeurd door de bomenwacht. De boom moet daarom geveld worden.

 • Afvalwijzer en aanpassingen route

  27 december 2021

  De afvalwijzer voor het jaar 2022 staat online. De afvalwijzer is in te zien via de Afvalwijzer-App en www.mijnafvalwijzer.nl. Wilt u de afvalwijzer op papier? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0592.

 • Besluit tot wijziging van registratie van een aanduiding politieke groepering

  27 december 2021

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Aa en Hunze, gelet op artikel G 3 lid 5 van de Kieswet, maakt bekend dat zij op 23 december 2021 positief beslist heeft op het verzoek tot naamswijziging van de politieke groepering Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze.

 • Aanleg wandelknooppuntennetwerk Aa en Hunze van start

  27 december 2021

  Eind 2023 moet er een nieuw wandelknooppuntennetwerk in de gemeente Aa en Hunze liggen. Recreatieschap Drenthe start in opdracht van de gemeente met de eerste fase van de aanleg.

 • Prettig kerstfeest!

  20 december 2021

  Met het kerstfeest vieren velen de geboorte van het Kerstkind. Dit kindje kwam in een wereld vol duisternis licht brengen. Kerst wordt daarom ook wel het feest van licht en hoop genoemd. Het is de donkerste tijd van het jaar, dus branden veel mensen kaarsen, worden er lichtjes in de kerstboom gehangen en worden huizen en straten versierd.

 • Raadslid in Beeld: Piet Wolters

  20 december 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Piet Wolters (Gemeentebelangen)

 • Leerlingen de Eshoek overhandigen zelfgemaakte dichtbundel aan burgemeester Hiemstra

  17 december 2021

  Burgemeester Anno Wietze Hiemstra mocht op basisschool de Eshoek in Annen een bijzondere dichtbundel in ontvangst nemen. De gedichten zijn gemaakt door de leerlingen van de school en gaan over de ingewikkelde coronaperiode.

 • Energielasten lage inkomens

  17 december 2021

  Onlangs heeft in de krant gestaan dat het kabinet mensen met een laag inkomen extra wil ondersteunen in de kosten van energie. Zij krijgen een bijdrage in deze kosten van € 200,00. Het is de bedoeling dat gemeenten de regeling begin 2022 gaan uitvoeren.

 • Uitgenodigd voor het Drents Panel? Doe mee en laat uw mening horen!

  13 december 2021

  Duizenden willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Aa en Hunze krijgen deze week een uitnodiging om mee te doen aan het Drents Panel, het online burgerpanel in de provincie Drenthe.

 • Aanmeldingen sportkampioenen 2021

  07 december 2021

  In maart 2022 gaan wij onze sportkampioenen die in 2021 een bijzondere presentatie hebben geleverd huldigen. De sportkampioenen worden tijdens een bezoek aan huis in het zonnetje gezet.

 • Raadslid in beeld: Jos van der Werf

  07 december 2021

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze aflevering: Jos van der Werf. (Combinatie Gemeentebelangen)

 • Telefonie gemeente Aa en Hunze en Stichting Attenta over op nieuw systeem

  07 december 2021

  De gemeente Aa en Hunze werkt hard om haar telefonische bereikbaarheid te verbeteren.

 • Kosten door check op coronatoegangsbewijs? Maak gebruik van onze tegemoetkomingsregeling.

  07 december 2021

  Op sommige plekken is een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling.

 • Orange the World: Stop geweld tegen vrouwen

  07 december 2021

  Op 25 november, Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, startte de campagne ‘Orange the World’. Hier doen we ook in Aa en Hunze aan mee.

 • Online test helpt senioren veiliger en prettiger te fietsen

  07 december 2021

  Senioren die fijn, veilig en vertrouwd willen (blijven) fietsen, kunnen sinds kort op maat advies krijgen over hun fietsgedrag en fietsbekwaamheid.

 • Brink- en Esdorpenwandelingen in Grolloo, Eext, Schipborg en Gasselte in ontwikkeling

  07 december 2021

  In samenwerking met het Nationaal Park Drentscha Aa, het Toeristisch platform Aa en Hunze, de Gemeente Aa en Hunze en het Recreatieschap Drenthe zijn er vier dorpswandelingen (Grolloo, Eext, Schipborg en Gasselte) in ontwikkeling. De wandelingen vertellen het unieke verhaal uit het dorp dóór het dorp.

 • Aa en Hunze positief over najaarsnota 2021

  02 december 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze presenteert de gemeenteraad de najaarsnota 2021. De najaarsnota heeft een positief resultaat van € 1.519.960,-. Met de septembercirculaire en de najaarsnota laat het huidige college een gezonde, positieve situatie achter voor de volgende collegeperiode.

 • Uit de Raad

  30 november 2021

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid.

 • Daar gaan we weer…

  30 november 2021

  Ik schrijf deze column op zaterdagochtend 27 november. In de ziekenhuizen is het alle hens aan dek.

 • Eén van de nieuwe Recreatieschap-bankjes uitgelicht

  30 november 2021

  Pasgeleden werden er 10 bankjes geplaatst, verdeeld over de gemeente. Inwoners konden zelf een plek aanwijzen waar volgens hen een bankje zou moeten komen te staan. Wij kregen in totaal 37 inzendingen. Afgelopen week spraken wij twee van de initiatiefnemers bij het pasgeplaatste bankje in Rolde. Deze staat tussen de supermarkt en het Toyism-beeld (TT monument) in, op de Brink.

 • 11 kinderen halen Easyswim Zwemdiploma

  30 november 2021

  Elf kinderen hebben zaterdag 27 november het Easyswim Zwemdiploma gehaald in het binnenbad Aqualaren in Zuidlaren. De kinderen lieten allemaal negen praktijksituaties ruim voldoende zien.