Twee dorpen uit Aa en Hunze in de top 3 van de Henk Aalderink-prijs 2017

MFC De Spil uit Gasselternijveen en Gieten Oktobermaand Kindermaand eindigden beide in de top 3 van de Henk Aalderinkprijs 2017. Het project Naoberschap uit Witteveen ging er met de prijs en een geldbedrag van € 2.500,- vandoor. Wethouder Henk Heijerman: “We zijn trots op deze actieve dorpen, twee deelnemers uit de top 3 komen uit Aa en Hunze. Bijzonder jammer dat ze niet gewonnen hebben, maar ze hebben Aa en Hunze wel weer op de kaart gezet.”

Gieten

In Gieten organiseerde een groep organisaties en ondernemers gezamenlijk leuke activiteiten voor Oktobermaand Kindermaand. Op 7 oktober 2017 resulteerde dat in een dagvullend programma met diverse workshops, een compleet verzorgde lunch waarbij in dialect werd voorgelezen en een theatervoorstelling in de plaatselijke molen.

Gasselternijveen

MFC De Spil in Gasselternijveen werd eerder dit jaar al “Dorpshuis van het Jaar 2017”, vanwege de grote hoeveelheid activiteiten en initiatieven die er vanuit de inwoners worden opgezet.

Henk Aalderinkprijs

De Henk Aalderink-prijs is vernoemd naar de overleden oprichter van de P10. Op zijn initiatief bundelden de (inmiddels 17) grootste plattelandsgemeenten binnen de P10 hun krachten om zo een stevig plattelandsgeluid te kunnen laten horen in Den Haag. Het doel van de prijs is om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, energie heeft, spannend is, vernieuwend is en geloof heeft in de toekomst. De gemeente Aa en Hunze is lid van de P10.