Drentse woningeigenaren ontvangen waardebon voor energiebesparende producten

De komende weken valt er bij iedere Drentse woningeigenaar een bijzondere brief op de mat, met daarin een waardebon van € 50,-. Dus ook in Aa en Hunze!

Met deze waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie. Vanaf 1 september kunt u de waardebon verzilveren.  

Haal de warmte in huis

De waardebon actie is een onderdeel van de campagne ‘Haal de warmte in huis’. Hierin werken de 12 Drentse gemeenten samen om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. De campagne start op 1 september - en zal in veel gemeenten op ludieke wijze worden afgetrapt.

De campagne loopt van september tot en met maart 2021. Naast de waardebon zullen er nog veel andere acties plaatsvinden. Zo kunnen woningeigenaren hun cv-installatie voordelig laten optimaliseren, waarbij ze tot wel € 200,- kunnen terugkrijgen. In veel gemeenten krijgen inwoners ook de kans om mee te doen aan zogenaamde collectieve inkoopacties. Hierbij wordt het voor huiseigenaren aantrekkelijk om gezamenlijk, tegen een lager tarief, energiebesparende maatregelen in te kopen. Het gaat hierbij om grotere maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie. Rond oktober gaat ook de warmtetour van start. Het Drents Energieloket komt dan in verschillende wijken bij mensen langs voor onafhankelijk energieadvies. 

Waarom deze campagne? 

Energie besparen in huis verlaagt niet alleen de energierekening, maar helpt ook bij het tegengaan van klimaatverandering én geeft meer wooncomfort. Zo werken we samen toe naar een duurzame provincie, waar het ook voor toekomstige generaties fijn wonen is. 

‘Haal de warmte in huis’ is onderdeel van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE zetten gemeenten verschillende producten in om woningeigenaren te stimuleren tot het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. In Drenthe werken de 12 Drentse gemeenten samen aan de RRE en het Drents Energieloket draagt zorg voor de uitvoering. 

Meer informatie

Kijk op www.haaldewarmteinhuis.nl voor meer informatie over alle acties. Hier kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je zeker weet dat je geen acties mis zal lopen!