Jongerenraadslid in Beeld: Anne van der Horst

Ruim een jaar heeft gemeente Aa en Hunze een eigen Jongerenraad. Zij deelt nieuwe en frisse ideeën met de gemeenteraad en vertegenwoordigt de stem van jongeren. Door de Jongerenraad hebben jongeren een kans om deze ideeën vorm te geven. De Jongerenraad kan ook gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de gemeenteraad en het college. Ook speelt de Jongerenraad een actieve rol richting de jongeren in onze gemeente. Maar wie zijn deze jongeren en waarom zetten ze zich in voor de jongerenraad? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Anne van der Horst (Voorzitter).

Hoi Anne, kun  je wat meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Anne, ik ben 20 jaar en ik ben sinds een jaar officieel voorzitter van de Jongerenraad. Daarnaast doe ik een studie en werk ik in de zorg. 

Waarom zit je in de Jongerenraad?

Ik heb mij bij het groepje aangesloten dat de jongerenraad heeft opgezet. Ik vind het heel erg belangrijk dat jongeren meer betrokken worden in de gemeentelijke politiek. Dit doe ik voor twee doelgroepen. De jongeren die wel kunnen stemmen om ze meer in te lichten en beter zicht te geven in de gemeentelijke politiek. En de tweede groep, de jongeren die nog niet mogen stemmen. Via de Jongerenraad kunnen we deze groep toch een stem geven en voorbereiden op de tijd waarin ze wel hun eigen keuze kunnen maken. Daarnaast vind ik het heel tof en interessant om mij bezig te houden met verschillende onderwerpen in de politiek. Ik heb ook het gevoel dat er vanuit de raad wel behoefte is aan onze inspraak en visie. 

Hoe zou jij Aa en Hunze aantrekkelijker maken?

Hoe ik Aa en Hunze aantrekkelijker zou maken is door meer woningruimte te bieden voor studenten en starters. Het is in de huidige economische staat bijna niet te doen om zelfstandig te kunnen wonen. Ook zou ik graag meer faciliteiten zien voor de jongere jeugd. Het is belangrijk dat er meer leven is in de dorpen zodat het voor jongeren leuk blijft om hier te wonen en te zijn. 

Waar staan we en waarom is deze plek voor jou belangrijk?

We staan hier bij het Gasselterveld. Ik heb deze plek gekozen omdat ik hier heel veel ben geweest met vrienden om te zwemmen en te chillen. Nog steeds ben ik hier vaak om tot rust te komen, te wandelen, te genieten van het uitzicht. Ook maak ik er graag foto’s, zowel van bekenden als van de natuur. 

Meer over de jongerenraad

Nieuwsgierig geworden naar de Jongerenraad? Volg hen dan op www.instagram.com/jongerenraad_aaenhunze. Wil jij ook lid worden van deze raad, woon je in de gemeente Aa en Hunze en ben je tussen de 14 en 23 jaar? Stuur dan een bericht naar jongerenraad@aaenhunze.nl voor meer informatie.

anne