Nieuws april 2023

 • Zeven Koninklijke onderscheidingen in Aa en Hunze

  25 april 2023

  Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen hebben 7 personen in de gemeente Aa en Hunze een koninklijke onderscheiding gekregen. 6 personen zijn lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Hendrikje van Harten-Boers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra speldde de versierselen op tijdens een ronde door de gemeente.

 • Nationale Herdenking 4 mei 2023

  09 mei 2023

  Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

 • Uit de Raad 20 april

  24 april 2023

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 20 april werden de volgende besluiten genomen:

 • Handige tips om veilig te blijven fietsen?

  24 april 2023

  Doe mee aan de bijeenkomst Het Nieuwe Fietsen

 • Geef je kleding een tweede leven

  24 april 2023

  Heb je kapotte kledingstukken? Deze mogen gewoon in de textielbak. Jouw kapotte kleding kan namelijk nog goed worden gebruikt als bijvoorbeeld poetsdoek, isolatiemateriaal of vloerbedekking. Hierbij is het wel heel belangrijk dat het schoon en droog is. Dus zonder verf- en olievlekken.

 • Subsidie beschikbaar voor afkoppelen hemelwater van het riool

  24 april 2023

  Wilt u de afvoer van het hemelwater afkoppelen van de riolering? De gemeente Aa en Hunze heeft daarvoor een subsidieregeling beschikbaar gesteld.

 • Heeft u ook altijd natte voeten na een harde regenbui?

  24 april 2023


  Het regent steeds vaker en harder. Tegelijkertijd zijn de zomers soms erg droog en heet. We willen ons hier goed op voorbereiden, zodat we in de toekomst weinig overlast hiervan hebben. Daar hebben we uw ogen en oren bij nodig.

 • Jongerenraadslid in Beeld: Anne van der Horst

  24 april 2023

  Ruim een jaar heeft gemeente Aa en Hunze een eigen Jongerenraad. Zij deelt nieuwe en frisse ideeën met de gemeenteraad en vertegenwoordigt de stem van jongeren. Door de Jongerenraad hebben jongeren een kans om deze ideeën vorm te geven. De Jongerenraad kan ook gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de gemeenteraad en het college. Ook speelt de Jongerenraad een actieve rol richting de jongeren in onze gemeente. Maar wie zijn deze jongeren en waarom zetten ze zich in voor de jongerenraad? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Anne van der Horst (Voorzitter).

 • Erepenning voor Stichting Wielerpromotion Oostermoer

  20 april 2023

  De gemeente Aa en Hunze heeft een erepenning toegekend aan Stichting Wielerpromotion Oostermoer. De stichting heeft met haar activiteiten, vaak van internationale allure, de gemeente op de kaart gezet. “Mister Wielerpromotie” Jantienus Warners, jarenlang bestuurslid en vrijwilliger bij de stichting, ontving de erepenning uit handen van burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

 • Aa en Hunze viert 25-jarig bestaan en roept op: deel je mooiste foto

  25 april 2023

  De gemeente Aa en Hunze bestaat 25 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, roept de gemeente iedereen die Aa en Hunze een warm hart toedraagt op om zijn/haar mooiste foto uit de gemeente te delen. De foto’s worden gebundeld in een online fotoboek. Alle foto’s samen vormen bovendien de basis voor het nieuwe kunstwerk in de raadzaal. Vanmiddag trapte politiek Aa en Hunze de campagne af en onthulden zij hun eigen werk.

 • Dr. Nassau College voorkeurslocatie voor Cultuurpodium Gieten

  19 april 2023

  De klankbordgroep ‘Cultuurpodium Gieten’ wijst de locatie van het Dr. Nassau College aan als voorkeurslocatie voor een nieuw Cultuurpodium in het dorp. Afgelopen tijd is er door veel mensen hard gewerkt aan dit voorlopige resultaat. Want al jaren bestaat de wens van verenigingen naar een geschikte huisvesting om samen te komen, te repeteren, op te treden of te vergaderen. Het college van burgemeester en wethouders onderschrijft deze keuze en vindt het belangrijk dat omwonenden hierover meepraten. Daarom is er binnenkort een inloopavond voor omwonenden.

 • Koningsdag gesloten

  18 april 2023

  Het gemeentehuis en het afvalbrengstation zijn op Koningsdag, donderdag 27 april, gesloten. Ook de afdeling Burgerzaken is deze dag gesloten.

 • Aankomende weekend laatste mogelijkheid voorverkoop zwemabonnementen

  18 april 2023

  Deze zomer zwemmen met een abonnement? Aankomend weekend, zaterdag 22 april en zondag 23 april, is het laatste moment dat een zwemabonnement in de voorverkoop kan worden aangeschaft.

 • Wat moet u doen met uw medisch afval?

  18 april 2023

  Bijna iedereen gebruikt weleens medische producten. Na gebruik moet het afval ook ergens heen. Welk type afval hoort waar? We leggen het uit.

 • Gefeliciteerd!

  18 april 2023

  Zaterdag 15 april hebben 14 kinderen afgezwommen voor het Easyswimdiploma onder leiding van badmeesters Wim Vos en Sander Burgler en badjuf Trix Schuiling. Wij feliciteren alle kinderen met hun zwemdiploma.

 • Uw kind wil op zwemles, maar u heeft weinig geld?

  18 april 2023

  Het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe kan u helpen!

 • Openbare vergadering Adviesraad Sociaal Domein

  13 april 2023

  Op maandag 24 april om 19.30 uur houdt de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Aa en Hunze een openbare vergadering in het Dorpshuis in Eext.
  (adres: Hoofdstraat 12 in Eext)

 • Kinderen leggen bloemstuk bij herdenkingsmonument in Gieten

  13 april 2023

  Jaarlijks wordt de bevrijding van Gieten op 13 april gevierd en worden de gevallenen herdacht.

 • Ontmoetingsavond Spiekeriek

  13 april 2023

  In december heeft de werkgroep Spiekeriek aangekondigd dat zij in het voorjaar van 2023 graag in gesprek willen met de briefschrijvers. De werkgroep Spiekeriek bestaat uit afgevaardigden van de politieke partijen in de gemeente Aa en Hunze.

 • Dynamic Tennis komt naar Aa en Hunze!

  13 april 2023

  Team Sport Aa en Hunze geeft 5 gratis lessen Dynamic Tennis voor alle senioren uit de gemeente Aa en Hunze.

 • Opruiming gevonden fietsen

  13 april 2023

  Gevonden fietsen worden door de gemeente opgeslagen aan de Oelenboom in Gieten bij de buitendienst. Het grootste deel van deze fietsen ligt inmiddels al zo lang opgeslagen dat deze afgevoerd mogen worden. Mocht u in het verleden een fiets zijn kwijtgeraakt dan is het wellicht de moeite waard te zien of uw fiets tussen de voorraad zit.

 • Raadslid in Beeld: Klaas Jan Stol

  13 april 2023

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Klaas Jan Stol (CDA)

 • Uit de Raad 6 april

  07 april 2023

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 6 april werden de volgende besluiten genomen:

 • Noord-Drenthe wil compensatie voor gevolgen gaswinning Groningenveld

  06 april 2023

  De gemeenten Noordenveld, Tynaarlo en Aa en Hunze en de provincie Drenthe willen een substantiële financiële bijdrage van het Rijk als compensatie voor de jarenlange gaswinning in het Groningenveld. Deze gaswinning heeft ook in delen van de drie Noord-Drentse gemeenten veel impact gehad door schade als gevolg van aardbevingen en bodembeweging. Met de compensatie kan de door de parlementaire enquêtecommissie benoemde ereschuld worden ingelost en kan verder toekomstperspectief aan de inwoners en regio worden geboden. Vandaag zijn de plannen op hoofdlijn gepresenteerd en per brief aan Hans Vijlbrief (staatssecretaris Mijnbouw) toegestuurd.

 • Inloopspreekuur college b&w op donderdag 13 april

  04 april 2023

  Heeft u een vraag voor één van de collegeleden? Of heeft u een onderwerp dat u wilt bespreken? Dan kunt u op donderdag 13 april tussen 16:30 en 17:30 uur terecht bij het inloopspreekuur in het gemeentehuis (Spiekersteeg 1 in Gieten).

 • Verruiming minimaregelingen

  04 april 2023

  Meer mensen kunnen minimaregelingen aanvragen.