Ondersteuning voor dorpshuizen en verenigingen Aa en Hunze

Aa en Hunze ondersteunt dorpshuizen en sport- en cultuurverenigingen in de gemeente financieel als zij door corona financiële klappen hebben gehad.

De dorpshuizen en de verenigingen kunnen vanaf 15 april gebruik maken van de regelingen. 

In totaal zijn er drie regelingen ingesteld. Op www.aaenhunze.nl/coronacompensatie staan de precieze voorwaarden. Er kan tot en met 15 juni gebruik worden gemaakt van de financiële ondersteuningsregelingen. 

Regeling voor de dorpshuizen en MFC’s

De regeling voor de dorpshuizen en MFC’s is tweeledig. Ieder dorpshuis of MFC komt in aanmerking voor een bijdrage van € 1.000,-. Daarnaast kunnen dorpshuizen en MFC’s nog in aanmerking komen voor een compensatie van gemaakte verliezen. Op www.aaenhunze.nl/coronacompensatie staan daarvoor de voorwaarden. Voor deze tweede regeling is € 15.000,- beschikbaar.

Regeling voor de amateurverenigingen sport en cultuur 

De regeling voor sport- en cultuurverenigingen is laagdrempelig en biedt een bedrag van € 300,- per vereniging. In totaal is er voor zowel sport als cultuur van € 15.000,- beschikbaar.

Regeling voor culturele podia en/of -programmering 

Deze organisaties komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van de omzetschade in 2020 als het omzetverlies in 2020 minimaal € 500,- bedroeg. Zij kunnen aanspraak maken op een subsidie van minimaal € 500,- en maximaal € 2.500,- . Voor deze regeling is € 25.000,- beschikbaar.

 

Ga naar pagina Corona Compensatie