Nieuw bedrijf op bedrijventerrein Bloemakkers

Wie op de N34 bij Gieten rijdt heeft hem misschien al gezien.

Truckwash

Sinds afgelopen week staat er op bedrijventerrein Bloemakkers een oplegger met de tekst: ‘Eind 2019 vestigt hier Truckwash Gieten’. René en Fennie Wubs zijn geen onbekende ondernemers voor ons. Op 1 april 2012 zijn zij hun bedrijf hier gestart genaamd TOS (Transport Onderhoudsservice). René werkt al zijn hele leven lang met en tussen de vrachtwagens. Zeven jaar geleden nam hij de stap om voor zichzelf te beginnen. In Gieten begon hij met Fennie de zaak, zonder klanten en met één monteur. Inmiddels is TOS uitgegroeid tot een goed lopend bedrijf, hebben zij vier monteurs in dienst en een groot klantenbestand.

Nu doorpakken

Toen vorig jaar ineens de verkoop van de kavels op Bloemakkers in rap tempo ging hebben René en Fennie ook een optie op een kavel genomen. Want er kwam steeds meer vraag naar het wassen van trucks. Wij dachten ‘we moeten nu doorpakken. Samen met de gemeente hebben we gekeken wat er mogelijk is, het contact met de gemeente en wethouder verliep soepel.’ Wethouder Bas Luinge: ‘We zijn heel erg blij met deze mooie aanvulling voor het bedrijventerrein. We denken graag mee met plannen van ondernemers in Aa en Hunze. Dat geldt niet alleen voor bedrijven op Bloemakkers maar in de hele gemeente. Bedrijven zijn belangrijk voor de werkgelegenheid en onze lokale economie, dit zijn zaken die wij als gemeente hoog in het vaandel hebben staan.

Twee wasstraten

Deze week gaat ‘de schop de grond in’. Eind 2019 moet het klaar zijn. Er worden twee wasstraten gerealiseerd. Voor vrachtwagens, aanhangers, paardentrailers, paardenvrachtauto's, campers en caravans. De truckwash is dus voor grote voertuigen maar niet voor normale personenauto’s. Er komt een kantine bij waar je even kunt wachten tot het wassen klaar is, onder het genot van een kop koffie en een gehaktbal. Op een groot scherm zie je wat er in de wasstraat gebeurt.

3 personen bij de truckwash