MTB de Hondsrug organiseert mountainbike clinics te Gieten

Wij Nederlanders leren al vroeg fietsen.

De meesten springen zonder ooit les te volgen op de mountainbike, terwijl mountainbiken iets heel anders is dan fietsen op de stads- of racefiets. De basis van het mountainbiken is erg belangrijk. In de basis schuilen de geheimen van volledige controle en deze controle geeft vertrouwen. Ook benieuwd naar deze geheimen? De gediplomeerde MTB instructeurs van MTB de Hondsrug, delen graag hun tips en tricks tijdens onze MTB clinics. Vanaf donderdagavond 9 mei gaan we weer van start.

In een ontspannen en gezellige sfeer, leer je bij MTB de Hondsrug je thuis te voelen op de mountainbike en de techniek te beheersen. Een MTB clinic volgen bij Mountainbikevereniging de Hondsrug betekent werken aan je fietstechniek. Met krachtige benen kom je ver, maar nog veel belangrijker is jouw techniek, controle en balans. Onder begeleiding van gediplomeerde mountainbike instructeurs leer je hier veel over in vijf weken. Tijdens de clinics leer je nieuwe technieken en ga je daar direct actief mee aan de slag. Je leert met speciale techniekoefeningen welke houding je moet aannemen, wanneer je moet schakelen, welke klim- en afdaaltechnieken je kunt gebruiken en hoe je moet anticiperen en reageren op verschillende momenten. Uit onze ervaring blijkt dat meerdere mountainbikers verstelt staan wat ze nog kunnen bijleren, en ervaren onze clinic’s als zeer positief.

De clinics worden aangeboden op verschillende niveaus van beginners tot gevorderden, en zijn voor mannen en vrouwen. Voor de clinics hoef je niet te beschikken over een goede conditie. Bij ons ga je flink aan de slag met nieuwe technieken en het verbeteren van jouw vaardigheden. Bochten, schakelen, juiste balans, klim- en daaltechniek en het rijden van technische obstakels, alles trekken wij uit de kast om jou de ultieme flow op de mountainbike te laten ervaren.

De clinics starten op donderdagavond 9 mei om 19.30 uur, bij het clubgebouw van MTB de Hondsrug aan de Oelenboom. Wil je meer informatie of je aanmelden kijk dan even op www.mtbdehondsrug.nl.