5 inwonersinitiatieven ontvangen een bijdrage van ‘Jullie idee, samen uitvoeren’

Vijf inwonersinitiatieven hebben een financiële bijdrage van ‘Jullie idee, samen uitvoeren’ ontvangen. De gemeente Aa en Hunze heeft dit project dit jaar voor de vierde keer ingezet om inwoners te stimuleren om zich in te zetten voor een prettige leefomgeving. Vrijdag 13 april zijn de bedragen onthult die de 5 initiatieven hebben ontvangen. Wethouder Henk Heijerman: “De diversiteit aan ideeën maken Aa en Hunze nog weer mooier! We zijn erg blij dat de gemeente hier een bijdrage aan kan leveren en dat inwoners deze ideeën samen uit willen voeren.”

De 5 initiatieven

Het college heeft ingestemd met het advies van de adviescommissie om aan deze 5 initiatieven een bijdrage toe te kennen:

  • Dorpsmoestuin “Oes Tuune” Eexterveen € 8.000 Een bijdrage voor de bomen, bloemen en moestuin.
  • PR voor Omzien Naar Elkaar Rolde € 750 Een bijdrage voor PR-materialen van vrijwilligersorganisatie Omzien naar Elkaar.
  • Openluchttheater Gieten € 6.500 Een bijdrage voor de plannen voor een openluchttheater in het Zwanemeerbos in Gieten.
  • Beleefpad voor alle bewoners van de wijk Nooitgedacht € 500 Een bijdrage voor een natuurbeleefpad (brievenbusjes met natuuropdrachten langs een verhard pad).
  • Bushokje Anderen € 8.600 Een bijdrage voor het plan om de bushalte/het wachthuisje in het dorp te verfraaien.

Vierde keer

De gemeente Aa en Hunze heeft het project ‘Jullie idee, samen uitvoeren’ dit jaar voor de vierde keer ingezet om inwoners te stimuleren om zich in te zetten voor een prettige leefomgeving. In totaal zijn er 15 initiatieven ingediend. Hiervan ontvangen 5 initiatieven een bijdrage vanuit ‘Jullie idee, samen uitvoeren’.

De hoogte van de bijdragen

Wethouder Henk Heijerman heeft tijdens de slotbijeenkomst op 13 april de hoogte van de financiële bijdragen bekend gemaakt. In totaal heeft het college € 50.000 beschikbaar gesteld voor deze derde ronde van ‘Jullie idee, samen uitvoeren’. Inwoners konden van 5 september tot 1 februari 2018 een aanvraag indienen. Initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een mooie en leefbare omgeving komen in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Inwoners voeren het idee zelf uit.

Adviescommissie

De adviescommissie, bestaande uit 6 inwoners uit de gemeente, heeft het college geadviseerd over de ingediende plannen.