Hoe scheid je landbouwfolie en strotouwtjes?

Op de boerderij kan de hoeveelheid stro-touw (perstouw) flink oplopen. Hetzelfde geldt voor landbouwfolie. Hoe kunt u dit het beste scheiden?

Natuurlijk stro-touw mag niet bij het GFT-afval, omdat dit niet snel genoeg vergaat. Ook kunststoffen stro-touw en landbouwfolie mogen niet bij het PMD-afval. Dit is alleen voor verpakkingen van plastic of metaal en drankenkartons die vrijkomen in het huishouden. Hoe dan wel?

Stro-touw en landbouwfolie mogen wel bij het restafval, maar grote hoeveelheden kunt u het beste naar het afvalbrengstation brengen. Bij de milieustraat kunt u tot maximaal 600 kilo afval per jaar gratis brengen en als u meer brengt betaalt u €0,15 euro per kilo. Bent u graag creatief bezig? Er zijn oplossingen om duurzaam met restjes of gebruikt stro-touw om te gaan. Er is al een enkele creatieveling die stro-touw upcycled door er wandkleedjes van te weven, zie ook www.groenmblauw.nl.

Zie tot slot ook als hulpmiddel https://www.afvalscheidingswijzer.nl voor het scheiden van afval. Hier kunt u gemakkelijk van specifieke objecten en etenswaren vinden wat in welke afvalbak hoort.