Energiebesparing en duurzaam leven

Kom vrijdag 3 juni naar Rolde voor meer informatie

In de toekomst willen we ook graag fijn kunnen wonen en leven in onze gemeente. Dat doen we onder andere door energie te besparen en duurzaam op te wekken. Ook u kunt meedoen! Weten hoe? Kom op vrijdag 3 juni tussen 13.00 en 17.00 uur naar de Boerhoorn in Rolde. Hier wordt door het Drents Energieloket, Rolde Energieneutraal en de gemeente Aa en Hunze van alles georganiseerd rondom energiebesparing en duurzaam leven.

Loket op Wielen

Bij de ingang van de Boerhoorn staat het Loket Op Wielen. Dit is de voorlichtingswagen van het Drents Energieloket. Hier kunt u terecht voor onafhankelijke informatie en gratis advies over het verduurzamen van uw woning. De adviseurs van het Drents Energieloket kunnen u helpen om uw woning energiezuiniger of zelfs energieneutraal te maken. Ze geven advies over welke stappen u kunt zetten en of er voor u financierings- en/of subsidiemogelijkheden zijn. 

Gesprek met energiecoach 

Bij het Loket Op Wielen kunt u ook een gesprek met een onafhankelijke lokale energiecoach aanvragen. Aa en Hunze heeft eigen energiecoaches. Bij u thuis voert de coach een verkennende energiescan uit. Vanuit de scan krijgt u tips en trucs om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Dit is kosteloos en verplicht u nergens toe.

Gratis E-bike uitproberen?

Dat kan! Rolde Energieneutraal en de plaatselijke fietsenwinkel bieden bezoekers de mogelijkheid om een week kosteloos gebruik te maken van een e-bike. Een e-bike is milieuvriendelijk en kan een vervanging zijn voor uw huidige woon-werkvervoer. Werkgevers werken vaak mee met subsidie- en fietsregelingen. Meer informatie en aanmelden ter plekke. 

Opgeven voor duurzame huizenroute

Heeft u een duurzame woning met bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen of is uw huis volledig energieneutraal? En lijkt u het leuk om anderen op weg te helpen bij verduurzamen? Geef u dan op als ‘duurzaam huis’ en wees een voorbeeld. De aangemelde ‘duurzame huizen’ zetten hun deuren open om andere woningeigenaren te inspireren en informeren. De aangesloten woningen vormen samen een lokale duurzame huizenroute. Rolde Energieneutraal biedt meer informatie en intekenlijsten bij de Boerhoorn.

Gratis bespaartas halen t.w.v. €70,-

De gemeente Aa en Hunze biedt de eerste 100 bezoekers een gratis bespaartas aan, ter waarde van €70,-. Deze bespaartas zit vol artikelen die helpen energiezuiniger te leven. Denk daarbij aan ledlampen, tochtstrips, een waterbesparende douchekop, een stekkerdoos met schakelaar en nog vele andere producten. Wees er snel bij, want op = op!  

We hopen u 3 juni te ontmoeten bij de Boerhoorn. Tot dan!