Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Het afvalbrengstation is open op de reguliere tijden. De Gratis Compostdag gaat niet door. 
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Start aanpassing terrein sporthal Annen

Afgelopen zaterdag gaf wethouder Henk Heijerman het startschot voor de aanpassing van het terrein rond de sporthal in Annen.

Vrijwilligers van diverse verenigingen hebben in het kader van zelfwerkzaamheid onder andere fietsbeugels geplaatst, struiken geplant en objecten verwijderd waar later bankjes en de jeu-de-boules banen moeten komen.

Het voorterrein zal worden ingericht met speel- en beweegtoestellen voor jong en oud. Het gebied wordt autoluw met een paar parkeerplaatsen voor mindervaliden. De jeu-de-boules banen worden verplaatst en het streetveld wordt opgeknapt. Er komt een fietsenstalling en het dorpshuis krijgt een terras. Er wordt nog gekeken naar een geschikte locatie voor een beachvolleybalveld. Het voorterrein wordt rookvrij.

Steun

Het plan is mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Aa en Hunze en Provincie Drenthe. Ook het VSB fonds, Oranje Fonds, de NAM, Commissie Dorpsbelangen, Rabofonds, Eibe Speeltoestellen en de Historische Vereniging Annen leveren bijdragen. Daarnaast schenkt WMD een watertappunt. 

Opening

De officiële opening zal op vrijdagmiddag 20 september plaatsvinden in aanwezigheid van alle schoolgaande kinderen, sponsoren, aannemers en vrijwilligers. De naam van het plein zal dan worden onthuld. Ook dorpsbewoners en overige betrokkenen zijn van harte welkom. 

Samenwerkende partijen aanpassing terrein sporthal Annen

Van links naar rechts: Klaas Behling (Ons Dorpshuis Annen), Wim Boschma (Commissie Dorpsbelangen), Wethouder Henk Heijerman en Abel Reitsema (Commissie Dorpsbelangen)