Coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd. 

  • Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 09:00 en 12:00 uur. 
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Het afvalbrengstation is open op de reguliere tijden. De Gratis Compostdag gaat niet door. 
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Een laadpaal bij u in de buurt voor uw elektrische auto? Dat kan!

Om elektrisch vervoer in Aa en Hunze te stimuleren, willen we voor bewoners, forenzen en bezoekers een dekkend netwerk van openbare laadpalen opbouwen.

De gemeente werkt mee aan het vinden van geschikte locaties voor laadpalen. Daarbij zijn o.a. ook OV knooppunten, MFC’s, sporthallen en andere openbare gebouwen en locaties in beeld.  

Als inwoner met een elektrische auto en zonder eigen oprit, kunt u vanaf 1 juli zelf een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Daarmee laadt u bovendien met duurzaam opgewekte energie uw auto op. Het aanvragen en laten plaatsen van een laadpaal is voor u als inwoner gratis. De prijs die u als elektrisch rijder betaalt is 29 cent/kWh. Daar komen de kosten voor het gebruik van uw laadpas nog bij. Bij welke leverancier u een laadpas aanvraagt, bepaalt u zelf.

Voorwaarden

U kunt vanaf 1 juli een aanvraag indienen via openbaarladen.nl. De gemeente bepaalt op basis van de aanmeldingen waar de laadpalen worden geplaatst. De laadpaal is voor algemeen gebruik, ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken.

Vanaf 1 juli vindt u meer informatie en de precieze voorwaarden voor aanvraag en plaatsing op www.aaenhunze.nl/laadpaal en www.openbaarladen.nl.

1000 laadpalen in Groningen en Drenthe

De provincies Groningen en Drenthe willen het vervoer groener en slimmer maken. Elektrische auto's dragen daaraan bij. Voldoende openbare laadpalen stimuleren elektrisch rijden. Door het plaatsen van 1000 openbare laadpalen in Groningen en Drenthe met 100% Nederlandse, groene stroom dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en duurzame energie. We willen hiermee minder uitstoot van CO2 en fijnstof en minder geluidsoverlast van autoverkeer realiseren. Innovatief is dat e-rijders een eigen (lokale) energieleverancier kunnen kiezen. 

 

elektrische auto