Geen auto en toch ergens naartoe?

Heeft u geen auto of bushalte in de directe omgeving en wilt u toch bij iemand op visite of moet u naar de dokter of het ziekenhuis? In die situatie kunt u gebruik maken van de hubtaxi.

Wat is een hubtaxi?

De hubtaxi is een vorm van openbaar vervoer. Met de hubtaxi reist u in een straal van 20 kilometer vanaf een (huis)adres naar een hub (bushalte of treinstation) van uw keuze. Op de hub stapt u over op de bus of de trein. 

Wat is een hub?

Een hub is een vervoersknooppunt in Groningen en Drenthe waar verschillende vormen van vervoer samen komen. Er zijn meer dan 50 hubs in heel Groningen en Drenthe. In Aa en Hunze zijn er bijvoorbeeld Hub’s in Rolde, Annen, Gieten en Gasselte. 

Welke rit kan ik maken met de hubtaxi?

•    Van deur naar hub of van hub naar deur. U reist vanaf een adres (‘deur’) binnen een straal van 20 kilometer naar een hub, die passend is voor het vervolg van uw reis. 
•    Van deur naar deur. U kunt ook van adres (deur) naar adres (deur) reizen, maar dan betaalt u een hoger tarief. U kunt een deur naar deur rit aanvragen voor een reis van minimaal drie kilometer en maximaal 20 kilometer.

Hoe kan ik de hubtaxi reserveren?

U kunt de hubtaxi reserveren door deze minimaal één uur van te voren aan te vragen bij de vervoerder in uw regio. Voor de gemeente Aa en Hunze is dat Connexxion, telefoonnummer 0800 - 40 20 102 (gratis).

Heb ik een gegarandeerde aansluiting op de bus of de trein (OV)?

U heeft een gegarandeerde aansluiting op het OV als u minimaal twee uur voor uw aankomst- of vertrektijd de hubtaxi reserveert en duidelijk meldt dat u met het OV verder reist en een overstap moet halen.

Wanneer kan ik met de hubtaxi reizen?

De hubtaxi rijdt tussen 06.00 uur en 01.00 uur. U kunt voor een eerste of laatste rit van trein en bus ook buiten deze tijden reserveren. 

Meer weten?

Meer informatie over hubs vindt u op de website reisviahub.nl. Meer informatie over de dienstregeling van de bussen vindt u op qbuzz.nl/gd.