Nieuws Juli 2023

 • Geen auto en toch ergens naartoe?

  31 juli 2023

  Heeft u geen auto of bushalte in de directe omgeving en wilt u toch bij iemand op visite of moet u naar de dokter of het ziekenhuis? In die situatie kunt u gebruik maken van de hubtaxi.

 • Crisisnoodopvang de Biester zoekt vrijwilligers voor vervoer

  25 juli 2023

  Crisisnoodopvang de Biester in Gieten heeft de opvangperiode verlengd tot 31 oktober 2023 en is daarom op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die ondersteuning willen bieden bij het vervoer van de bewoners van de Biester.

 • Fit, veilig én gezellig doortrappen met fietsclubs

  25 juli 2023

  In beweging blijven, genieten van de mooie natuur en in contact komen met gezellige andere seniore fietsliefhebbers. Klinkt dat voor u als de perfecte combinatie? Dan is een fietsclub misschien wel iets voor u. De komende tijd zet de Fietsersbond in Drenthe fietsclubs op. De fietsclubs zijn bedoeld om gezellig samen te fietsen en onderweg meer te leren over veiligheid op de fiets.

 • Waar gaat jouw afval heen?

  21 juli 2023

  Afval dat gescheiden wordt ingezameld, krijgt vaak een tweede leven. Het wordt opnieuw gebruikt of er worden nieuwe producten van gemaakt. Dat geldt ook voor de plastic en metalen verpakkingen die jij weggooit.

 • Inwoners van Aa en Hunze tevreden over de resultaten van ondersteuning Wmo

  19 juli 2023

  Inwoners van de gemeente Aa en Hunze die in 2022 gebruik hebben gemaakt van een Wmo-voorziening (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) zijn tevreden over de resultaten van de ingezette ondersteuning. Inwoners geven aan dat ze beter de dingen kunnen
  doen die ze willen, zich beter kunnen redden en een betere kwaliteit van leven ervaren. Op het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek hebben bijna 500 inwoners gereageerd, die allemaal gebruik maken van een voorziening.

 • Versier de fiets!

  17 juli 2023

  Het Europees Kampioenschap wielrennen komt zondag 24 september door onze gemeente. De gehele wedstrijd is live op tv te volgen via Eurosport. Wij willen er graag voor zorgen dat het langs de route bruist en dat er veel publiek op de been is. In Gieten wordt een breed programma georganiseerd waar we graag de jeugd bij betrekken!

 • Deel uw Aa en Hunze foto

  17 juli 2023

  De gemeente Aa en Hunze bestaat 25 jaar. Om deze mijlpaal te vieren, roept de gemeente iedereen die Aa en Hunze een warm hart toedraagt op om zijn/haar mooiste foto uit de gemeente te delen. De foto’s worden gebundeld in een online fotoboek. Alle foto’s samen vormen bovendien de basis voor het nieuwe kunstwerk in de raadzaal.

 • Welkom voor 4 nieuwe Nederlanders in Aa en Hunze

  11 juli 2023

  Op maandag 10 juli kregen 4 inwoners van Aa en Hunze het Nederlanderschap. Dat gebeurde tijdens een feestelijke naturalisatieceremonie in het gemeentehuis in Gieten. Locoburgemeester Ivo Berghuis reikte de officiële papieren uit, samen met een bos bloemen en natuurlijk de Nederlandse vlag mét wimpel.

 • In welke container horen zomerse artikelen?

  11 juli 2023

  Het is een heerlijke zomerse dag en je ligt in de achtertuin, op het balkon of misschien wel op het strand te ontspannen. Grote kans dat de parasol boven je hoofd en de emmertjes waar de kinderen mee spelen van plastic zijn. In welke container moeten deze zomerse artikelen als ze kapot zijn?

 • GFT-afval duurzaam verzamelen

  11 juli 2023

  U kunt bijdragen aan duurzaamheid door uw groente-, fruit- en tuinafval apart in te zamelen in de gft-bak. Als iedereen zijn gft-afval bij het restafval zou doen, zouden er namelijk minimaal twee nieuwe afvalenergiecentrales in Nederland nodig zouden zijn! Bovendien zou het zonde zijn om dit afval zomaar te verbranden, omdat er compost en biogas van kan worden gemaakt.

 • Open Monumentendag 2023

  21 juli 2023

  9 september is de landelijke Open Monumentendag. In Aa en Hunze zetten in totaal 19 monumenten die dag van 10.00 tot 17.00 uur hun deuren open, waaronder kerken, molens, historische boerderijen en een kroeg.