Voel je goed! in Aa en Hunze van start

Nieuw project zorgt voor betere gezondheid

Volwassenen die willen werken aan een gezonder gewicht en meer willen bewegen, kunnen in Aa en Hunze meedoen aan een nieuw project: Voel je goed! Het project is speciaal bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en die Nederlands als moedertaal hebben.

Voel je goed! is een gratis cursus, die in september als proefproject in de gemeente Aa en Hunze van start gaat. Deelnemers worden in kleine groepjes wekelijks begeleid door een diëtiste en medewerkers van het Taalhuis. Er wordt een les verzorgd in de supermarkt en er is ook individuele begeleiding. De cursus duurt meerdere maanden. Een steuntje in de rug op taalgebied kan helpen om gezonder te leven: wie etiketten kan lezen of informatie van de dokter goed begrijpt, heeft minder kans op gezondheidsproblemen.

Voel je goed! is een project van de Stichting Lezen en Schrijven en wordt in de gemeente Aa en Hunze gedragen door een enthousiast samenwerkingsverband van de gemeente, welzijnsorganisatie Impuls,  advies- en voedingsbureau Studio Lijn en het Taalhuis. 

Aanmelden voor Voel je goed! kan bij Impuls. Belangstellenden kunnen hier ook meer informatie krijgen. Impuls is bereikbaar via telefoonnummer 0592-245924.