Thema 2 van het Sport- en Beweegakkoord

Iedereen kan meedoen met sport en bewegen

Sport en bewegen is voor iedereen gezond. Van topsport tot bewegen met een beperking, het is wenselijk dat dat iedereen op zijn eigen niveau kan bewegen. Heeft u een goed idee om mensen (nog meer) in beweging te krijgen en mist u wat opstartbudget? Maak dan aanspraak op het uitvoeringsbudget van het sport- en beweeg akkoord.

Voorbeelden uit de gemeente

In Aa en Hunze zien we ondertussen verschillende initiatieven om diverse doelgroepen te laten bewegen. Denk aan bijvoorbeeld:

G-voetbal bij de Rolderboys. 

Wandelvoetbal

Er zijn twee wandelvoetbal groepen (in Gieten en Gasselternijveen), waarbij senioren toch hun geliefde spelletje kunnen blijven spelen.
Wandel- en fietsgroepen actief in diverse dorpen
Sport- en speldag de Trans Een jaarlijkse dag die Team Sport samen met de Trans in Nooitgedacht organiseert voor de bewoners, maar ook andere inwoners van de gemeente die tot de doelgroep behoren. Deze dag staan diverse sport en spelonderdelen op het programma. Meedoen en plezier ervaren staan hoog in het vaandel. 
Sportweek SGO Grolloo Waarbij sporten na corona een belangrijk item is. De sporten die ze aanbieden komen centraal te staan. Maar daarnaast wordt er ook gekeken of er behoefte is aan nieuw sport aanbod. Zodat er voor ieder uit het dorp (en omgeving) een passend sport of beweegmoment is.

Hoe vraag je subsidie aan?

Voor het sport- en beweegakkoord is subsidie beschikbaar. Deze subsidie is in te zetten als 
aanjaagbudget voor initiatieven die bijdragen aan één of meerdere thema’s van het sport- en beweegakkoord. Deze subsidie is door iedereen aan te vragen zolang het binnen de kaders van het akkoord valt. Heb jij een goed idee en een plan van aanpak? Vul gelijk het aanvraagformulier in via: 
http://bit.do/aanvraagformulier