Quercus wint Koploperprijs Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo

Acht bedrijven uit Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo, plus de drie gemeenten zelf, deden in de afgelopen periode mee aan een Koploperproject duurzaam ondernemen. Vorige week werd de Koploperprijs uitgereikt aan Quercus Boomexperts uit Eelde!

In september 2019 is een Koploperproject duurzaam ondernemen gestart met 11 deelnemers, waaronder de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo. Uit Aa en Hunze deed verder Yorneo mee. Vanwege de coronamaatregelen is de uitvoering wat vertraagd en was de interactie in de groep minder intensief. Op 1 juli is het project formeel afgerond me een afsluitende bijeenkomst, waar de Koplopercertificaten en de Koploperprijs zijn uitgereikt. 

De deelnemers zijn allemaal enthousiast aan de slag geweest en ze stelden een concrete en vaak ambitieuze duurzaamheidsagenda op. Ook maakten ze een communicatieopdracht, een brief van een fictieve opdrachtgever uit de eigen branche, die vraagt naar het MVO-beleid van de Koploper. Met behulp van de input uit het project stelden ze zo hun eigen verhaal op.

De Koploperprojecten zijn een initiatief van Jaap de Vries van DZyzzion en wordt in verschillende provincies uitgevoerd met lokale partners en adviseurs. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de drie gemeenten, provincie Drenthe, Ik Ben Drents Ondernemer, Natuur en Milieufederatie Drenthe, en de Rabobank.