Parkeren bij het Gasselterveld/ Nije Hemelriek

Het parkeerterrein bij het Gasselterveld wordt momenteel geschikt gemaakt voor betaald parkeren. Later deze maand wordt het betaald parkeren ingevoerd. Vanaf dat moment is de huidige parkeerplaats Gasselterveld vergroot van 800 naar 1000 parkeerplaatsen. Bezoekers kunnen via www.hetgasselterveld.nl een parkeerplek reserveren. Betalen gaat via iDeal of ter plekke met een bankpas. Bezoekers hebben van 6.00 uur tot 20.00 uur toegang tot het parkeerterrein. Uitrijden kan altijd. Er wordt met camera’s toezicht gehouden op het parkeerterrein.

Verkeer tijdens piekdagen

Tijdens piekdagen zetten Staatsbosbeheer, gemeente en provincie verkeersregelaars in. Bezoekers wordt gevraagd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Voor het parkeren tijdens piekdagen wordt dit seizoen voorzien in extra parkeerruimte op een grasakker. Omwonenden wordt verzocht om zoveel mogelijk op de fiets te komen in plaats van met de auto. 

kaart Gasselterveld zone E1

 

Parkeerverbod en wegsleepregeling

Sinds afgelopen juni geldt een parkeerverbod rondom het Gasselteveld. Parkeren in de bermen langs de toegangswegen in het gebied is verboden. Hierbij is een wegsleepregeling van kracht. Als uw auto is weggesleept kunt u contact opnemen met de politie. De boete voor het fout parkeren en wegslepen bedraagt €300,-. Het parkeren langs de toegangswegen naar de zwemplas wordt de komende weken fysiek ontmoedigd door obstakels in de bermen. Als alle beschikbare parkeerplaatsen vol zijn dan sluit de gemeente de toegangswegen af. Zo blijven ze toegankelijk voor de hulpdiensten. Als het Gasselterveld vol is, dan worden bezoekers verwezen naar een alternatieve locatie via de landelijke website www.zwemwater.nl. 

 


slagbomen