Ja, Geweldig! Vrijwilligerswerk

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Het VIP heeft een aantal mooie kansen.

Meerdere Dorpen - Vluchtelingenwerk

Ben je geïnteresseerd in andere culturen en andere gewoonten? Ben je positief ingesteld en heb je een open blik? Lijkt het je leuk om medelanders te begeleiden en te coachen zodat zij zich in Nederland thuis gaan voelen, zich zelf kunnen redden en mee gaan doen in eigen dorp of de buurt? Geeft je dan op als vrijwilliger bij vluchtelingenwerk. In meerdere dorpen zijn wij op zoek naar maatschappelijk begeleiders. Meer lezen over deze vacature? Kijk dan op de website van het VIP Aa en Hunze 

Rolde

Bij zorgcentrum Hendrik Kok zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om één ochtend in de week mee te helpen tijdens het ontbijt.  We ontbijten gezamenlijk in de huiskamer. Een vrijwilliger helpt mee met het uitserveren van het ontbijt en er is ruimte voor een praatje met de bewoners. Lijkt het je leuk om één ochtend (of meerdere) van 8:00-10:00 uur te komen helpen? We zien uit naar je komst!

Meerdere Dorpen - Respijtzorg

Respijtzorg is het ondersteunen van mantelzorgers via een vrijwilliger die de zorg taken even overneemt. Het gaat daarbij vaak om een paar uur per week of per twee weken. De werkzaamheden kunnen bestaan uit, gezelligheid bieden, een kopje koffie drinken , een wandelingetje of uitstapje maken en soms een licht ondersteunende handeling verrichten, maar dit altijd in goed overleg. 

Gieten

Bewoners van Dekelhem ondersteunen bij alledaagse dingen zoals o.a. koffie/thee drinken, een praatje maken, krant lezen en/of spelletjes doen. In overleg met u kan er gekozen worden voor het thee- en koffieschenken, een spelletje doen, een praatje maken, de krant voorlezen. Daarbij gaat het vooral om aandacht voor de bewoner, rust en toezicht in de huiskamer. Dus vindt u het leuk om met ouderen (met dementie) om te gaan en kunt u zelfstandig werken? Bent u betrouwbaar, geduldig en flexibel? Dan nodigen wij u uit om ons vrijwilligersteam te versterken. 

Meerdere dorpen – Mentor KANS

Wil jij het verschil maken voor een jongere bij jou in de buurt? Word dan mentor bij KANS!
Een mentor is een volwassene die haar of zijn eigen kennis, ervaring en netwerk inzet om een jongere verder te helpen en te ondersteunen. Dit kan zijn op het gebied van: school, werk en vrije tijd, financiën, sociale vaardigheden, identiteit en talentontwikkeling. Je investeert ongeveer 2 uur per week in een jongere zodat deze zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Ben je motiverend, enthousiast, nieuwsgierig, toegankelijk, open en een rolmodel? En wil jij een bijdrage leveren aan ontwikkeling van een jongere? Wordt dan mentor bij KANS! 

Deze en andere vacatures kunt u vinden op www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl. U kunt via deze website ook reageren op deze vacatures. Ook binnen het vrijwilligerswerk worden de corona maatregelen en basisregels gevolgd. 

Vrijwilligers Informatie Punt
Openingstijden ma, di, wo 09.00 – 12.30 uur 
Brink 10 in Gieten
Tel: 0592 245917