Fiets- en wandelpaden in Drenthe worden aangekleed met nieuwe informatieborden en bankjes

Donderdag 8 juli presenteerden de Provincie Drenthe en het Recreatieschap de nieuwe informatieborden voor de panelen langs het fietsnetwerk. Met de borden worden bestaande fietsknooppuntpanelen verrijkt met extra informatie over de omgeving. Daarnaast worden fiets- en wandelpaden in Drenthe binnenkort aangekleed met duurzame bankjes gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Ook het eerste bankje werd onthuld.

Informatieborden langs het fietsknooppuntennetwerk

De komende maanden worden 120 nieuwe informatieborden bevestigd aan bestaande fietsknooppuntpanelen. De borden worden verspreid door heel Drenthe geplaatst. Robert Kleine, voorzitter Recreatieschap Drenthe: ‘De borden vertellen de typische Drentse verhalen en geven uitleg over de bijzondere plekken in het landschap en in de dorpen en steden waar het fietsknooppuntennetwerk langs gaat. Zo kunnen fietsende bezoekers en inwoners Drenthe optimaal beleven.’

Drentse fiets- en wandelbankjes

Naast de informatieborden werd ook het eerste exemplaar van de ongeveer 100 nieuwe bankjes onthuld. De bankjes worden geplaatst langs Drentse fiets- en wandelpaden en geven recreanten de mogelijkheid even uit te rusten en ondertussen de Drentse omgeving te beleven.‘Wij vinden het uitermate belangrijk te investeren in Drenthe als fietsprovincie. De bankjes dragen bij aan een optimale fietsbeleving. Ze zijn daarnaast gemaakt van 100% gerecycled materiaal door een Drents bedrijf, dus ook winst voor de natuur en de economie!’, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Financiering

Het plaatsen van de informatieborden en fiets- en wandelbankjes is een initiatief van de Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe met medewerking van de Drentse gemeenten. Beide projecten worden financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe.

Gratis bankjes

Een aantal weken geleden deden we vanuit de gemeente een oproep aan onze inwoners om 9 nieuwe bankjes te plaatsen. Inmiddels is de eerste selectie gemaakt en wordt er gekeken naar de exacte locatie van deze bankjes én wie de grondeigenaar is. Daarnaast bekijken we of er in het verleden al een bankje heeft gestaan. Na de zomervakantie verwachten we duidelijkheid te kunnen geven over waar welk bankje komt.
 

Bas Luinge bankje

Wethouder Bas Luinge: 'Hiermee zetten we Aa en Hunze als fiets- en wandelgemeente nog meer op de kaart en komen mensen meer te weten over onze mooie omgeving.'