Nieuws Juli 2021

 • Elektrische apparaten: Gratis inleveren op het afvalbrengstation

  26 juli 2021

  Elektrische apparaten horen niet thuis in de afvalbak of container, maar horen ingeleverd te worden op een daarvoor bestemd inleverpunt.

 • PMD-actie Aa en Hunze succesvol

  26 juli 2021

  Gemeente Aa en Hunze heeft samen met PreZero afgelopen weken PMD-controles gehouden.

 • Laat linten hangen!

  26 juli 2021

  Zie je een lint om een eikenboom? Laat dit lint dan hangen! Deze boom is gemerkt omdat er eikenprocessierupsen in de boom zitten. De aannemer haalt de linten weg zodra hij de boom heeft behandeld.

 • Gemeentesecretaris Marleen Tent vindt nieuwe uitdaging in Emmen

  23 juli 2021

  Gemeentesecretaris Marleen Tent van de gemeente Aa en Hunze heeft een nieuwe baan gevonden in Emmen. Per 1 november wordt Tent directeur van Welzijnsorganisatie Sedna.

 • Gratis zonnebrandcrème bij zwembad de Borghoorns in Annen

  16 juli 2021

  De zon schijnt volop en o, wat genieten we daarvan! Maar in die zonnestralen schuilt ook gevaar. Verbranding en langdurige blootstelling aan de zon verhoogt namelijk de kans op huidkanker, de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland.

 • Nieuw model Nederlandse Identiteitskaart

  16 juli 2021

  Op 2 augustus 2021 is de introductie van het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart.

 • We zijn op zoek naar: foto’s en verhalen over ‘jouw monument’

  16 juli 2021

  Culturele Monumenten Dag Aa en Hunze 2021

 • Interview met energiecoach Hans Dankbaar

  16 juli 2021

  Hans Dankbaar is één van de energiecoaches in Aa en Hunze.

 • Ruim € 28 miljoen uit Volkshuisvestingsfonds voor verduurzaming woningen Zuidoost-Drenthe

  15 juli 2021

  De gemeenten Borger-Odoorn, Aa en Hunze, Coevorden en Emmen ontvangen samen een bijdrage van ruim € 28 miljoen uit het Volkshuisvestingsfonds van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hiermee gaan de vier gemeenten de komende tien jaar ongeveer 2100 particuliere woningen verduurzamen, de openbare ruimte rondom woningen opknappen en enkele nieuwbouw- en renovatieprojecten realiseren.

 • Fiets zoveel mogelijk met opa en oma en win een dagje uit!

  22 juli 2021

  De 'Zomerchallenge' in Drenthe is van start! Veilig Verkeer Nederland daagt alle opa's, oma's en (klein)kinderen uit om in de zomervakantie samen zoveel mogelijk te fietsen.

 • Wat is nou PMD-afval?

  14 juli 2021

  "Pmd? Dat is toch álles met plastic?"

 • Eerste slimme informatie(z)uilen Aa en Hunze geplaatst

  13 juli 2021

  De gemeente Aa en Hunze gaat samen met lokale ondernemers en dorpen informatie(z)uilen plaatsen op een groot aantal locaties. De eerste drie zuilen zijn dinsdag 13 juli geplaatst in Rolde, Annen en Gieten. Later dit jaar volgt plaatsing in Eext, Gasselte, Gieterveen en Grolloo. De 20 andere dorpen en plekken volgen in 2022.

 • Fiets- en wandelpaden in Drenthe worden aangekleed met nieuwe informatieborden en bankjes

  12 juli 2021

  Donderdag 8 juli presenteerden de Provincie Drenthe en het Recreatieschap de nieuwe informatieborden voor de panelen langs het fietsnetwerk. Met de borden worden bestaande fietsknooppuntpanelen verrijkt met extra informatie over de omgeving. Daarnaast worden fiets- en wandelpaden in Drenthe binnenkort aangekleed met duurzame bankjes gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Ook het eerste bankje werd onthuld.

 • Parkeren bij het Gasselterveld/ Nije Hemelriek

  12 juli 2021

  Het parkeerterrein bij het Gasselterveld wordt momenteel geschikt gemaakt voor betaald parkeren. Later deze maand wordt het betaald parkeren ingevoerd. Vanaf dat moment is de huidige parkeerplaats Gasselterveld vergroot van 800 naar 1000 parkeerplaatsen. Bezoekers kunnen via www.hetgasselterveld.nl een parkeerplek reserveren. Betalen gaat via iDeal of ter plekke met een bankpas. Bezoekers hebben van 6.00 uur tot 20.00 uur toegang tot het parkeerterrein. Uitrijden kan altijd. Er wordt met camera’s toezicht gehouden op het parkeerterrein.

 • Voel je goed! in Aa en Hunze van start

  12 juli 2021

  Nieuw project zorgt voor betere gezondheid

 • Grofvuil: Wat moet je ermee?

  21 juli 2021

  Het meeste afval dat we scheiden bestaat uit klein huishoudelijk afval. Dit omvat meestal papier, glas, PMD of gft. Grofvuil bestaat daarentegen uit het huishoudelijk afval dat niet in deze containers past, mag, of niet opnieuw kan worden gebruikt. Het grofvuil kan op twee manieren worden ingeleverd.

 • Quercus wint Koploperprijs Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo

  12 juli 2021

  Acht bedrijven uit Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo, plus de drie gemeenten zelf, deden in de afgelopen periode mee aan een Koploperproject duurzaam ondernemen. Vorige week werd de Koploperprijs uitgereikt aan Quercus Boomexperts uit Eelde!

 • Eerste Dorpenfestival groot succes!

  13 juli 2021

  Donderdag 1 juli vond het eerste Dorpenfestival plaats en wel in onze gemeente. Tijdens deze dag stonden de kansen van plattelandsgemeenten en hun dorpskernen in de spotlights. De opnames voor het digitale festival vonden plaats in gastgemeente Aa en Hunze vanuit het gemeentehuis in Gieten, het dorpshuis in Annen en Café de Grutter in Annen. Dit alles was de hele dag online te volgen.

 • Veilig en relaxed fietsen met de fietsspiegel

  08 juli 2021

  Je ziet ze steeds vaker : fietsspiegels. Een fietsspiegel is een spiegel die je op het stuur van je fiets kunt monteren. Handig, want zo zie je in één oogopslag wat er achter je gebeurt in het verkeer, zonder je hoofd te hoeven draaien. Kortom: met een fietsspiegel op de fiets ga je veilig en relaxed op pad.

 • Aa en Hunze controleert PMD-afval

  07 juli 2021

  Gemeente Aa en Hunze controleert in week 28 de inhoud van aangeboden PMD-containers. Met deze actie wil de gemeente de inwoners aanzetten om het afval beter te scheiden. Naast de controle worden inwoners geïnformeerd over welk afval in welke container hoort.

 • Lekkers van het land van Aa en Hunze

  08 juli 2021

  Aa en Hunze presenteert ‘Aanstreekelijk Aa en Hunze’, fietsroutes langs lokale (boerderij)winkels met heerlijke streekproducten uit de gemeente. Deze fietstour langs de ‘boer’ is een leuk uitje voor iedereen.

 • Thema 2 van het Sport- en Beweegakkoord

  07 juli 2021

  Iedereen kan meedoen met sport en bewegen

 • Ja, Geweldig! Vrijwilligerswerk

  07 juli 2021

  Zin om de handen uit de mouwen te steken? Het VIP heeft een aantal mooie kansen.

 • Extra geld voor culturele herstart

  07 juli 2021

  Om de herstart van het culturele leven in Drenthe een extra impuls te geven, stelt het college van gedeputeerde staten een bedrag van ruim € 450.000,-- beschikbaar uit het Drents Noodfonds Cultuur. Een derde deel van dat bedrag is bestemd voor een cultuurmakersloket, de rest is bedoeld voor het organiseren van openingsactiviteiten bij bijvoorbeeld theaters en musea.

 • Brievenbussticker - Verminderen van papierafval

  07 juli 2021

  Met een sticker op je brievenbus kun je ongeadresseerde reclame of huis-aan-huisbladen weigeren. Er zijn twee soorten brievenbusstickers:

 • Wijziging beleidsregels Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

  07 juli 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze heeft in haar vergadering van 29 juni jl. besloten tot het wijzigen/aanvullen van de beleidsregels Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).