Europees project ‘In for Care’

De gemeente Aa en Hunze neemt deel aan het Europees project ‘In for Care’. In For Care is een groot interregionaal project waarin ideeën en ervaringen rond mantelzorg uit een aantal Europese landen naast elkaar worden gelegd.

Leren van elkaar is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Organisaties uit Noorwegen, Denemarken, Zweden, Schotland, België en Nederland doen mee aan In For Care. Namens Nederland is gemeente Aa en Hunze één van de organisaties die meedoet met dit project. In dit project willen we onderzoeken hoe mantelzorgers adequater en directer kunnen worden ondersteund. Belangrijk is dat er herkenning en erkenning komt waarop een goede ondersteuning kan worden bepaald. Dit kan worden bewerkstelligd door de ondersteuning anders te organiseren.

De gemeente Aa en Hunze wil de ondersteuning gaan koppelen aan de werkzaamheden van de consulenten binnen het sociaal team. Als onderdeel van project ‘In for Care’ is ook het onderzoek meegenomen om als gemeente Aa en Hunze als werkgever een ‘mantelzorgvriendelijk organisatie’ te worden.

Vlag

Meer informatie