Nieuws december 2018

 • Wethouder Bas Luinge overhandigt cheque aan Penduka Namibia

  17 december 2018

  Tijdens de Goede Doelen Kerstmarkt in Rolde overhandigde wethouder Bas Luinge een cheque van
  € 500,- voor het goede doel Penduka Namibia. Deze stichting zet zich in voor de ontwikkeling van vrouwen in Namibië. Deze bijdrage kwam vanuit de subsidieregeling Global Goals: Hier en Daar, gemeente Aa en Hunze.

 • Woonborg, De Volmacht en gemeente Aa en Hunze leggen prestatieafspraken 2019 vast

  25 maart 2019

  De gemeente Aa en Hunze, Woonborg, Algemene Huurdersvereniging WOON, De Volmacht en huurdersvereniging De deelmacht hebben op 10 december 2018 voor het tweede achtereenvolgende jaar gezamenlijke prestatieafspraken vastgelegd. De prestatie afspraken zijn gemaakt op basis van de gemeentelijke Woonvisie2016+, de biedingen van Woonborg en De Volmacht en het standpuntendocument van AH WOON. Hiermee willen de partijen uitvoering geven aan een goede volkshuisvesting in de gemeente Aa en Hunze.

 • Wethouder Co Lambert opent expositie St. Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze in Groningen.

  10 december 2018

  Wethouder Co Lambert heeft op zondag 9 december jl. de overzichtstentoonstelling ‘Diversiteit van Aa tot Hunze’ in het gebouw van Kunstlievend Genootschaap Pictura in Groningen geopend. De tentoonstelling in het prachtige historische pand geeft een goed en mooi overzicht van het werk van de kunstenaars uit onze gemeente. Pictura biedt op deze manier kunstenaars uit de regio meer bekendheid te geven aan hun werk.

 • Gewijzigde openingstijden kerstvakantie

  10 december 2018

  Het gemeentehuis is maandag 24, dinsdag 25 (eerste kerstdag) en woensdag 26 (tweede kerstdag) gesloten. De week erna, is het gemeentehuis gesloten op maandag 31 december en dinsdag 1 januari.

 • Nabestaanden gezocht

  25 maart 2019

  Stichting Struikelstenen Aa en Hunze (in oprichting) wil Struikelstenen leggen in Aa en Hunze. Daarom zijn zij is op zoek naar nabestaanden van de volgende personen die ten tijde van WOII in de voormalige gemeenten Gieten en Rolde hebben gewoond en van daaruit weggevoerd zijn.

 • Het is nu tijd om te pieken!

  10 december 2018

  Met nog maar een paar dagen te gaan wordt het nu echt spannend! Heeft minimaal 45% van de bewoners zich heeft aangemeld voor een glasvezelabonnement op maandag 17 december? Alleen dan start Glasvezel buitenaf daadwerkelijk met de aanleg van glasvezel. Dat kerstcadeau pakt voor iedereen goed uit!

 • Drenthe uitgeroepen tot European Community of Sport 2019

  06 december 2018

  Dinsdag 4 december mochten vertegenwoordigers van de Drentse gemeenten en de Provincie de titel ‘European Community of Sport 2019’ in ontvangst nemen tijdens het jaarlijkse ACES Europe Award Gala in het Europees Parlement te Brussel. Drenthe wordt als voorbeeld gezien hoe sport kan worden ingezet binnen de maatschappij. Dit heeft geresulteerd in niet alleen een nominatie voor de titel Europese sportregio, maar ook het daadwerkelijk behalen daarvan. De titel ‘European Community of Sport 2019’ is een bekroning op alle activiteiten op sport- en beweeggebied, die er in Drenthe worden georganiseerd door, vaak, veel vrijwilligers. Dit is opgemerkt tot over de landsgrenzen, daar zijn we enorm trots op.

 • Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

  03 december 2018

  Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing.