Nieuws

De laatste 5 nieuwsberichten van de gemeente Aa en Hunze.

 • Publicaties Schakel 17 oktober 2018 19 oktober 2018, pdf, 557kB

  Publicaties van de gemeente in De Schakel van 17 oktober 2018 (pdf, 558 kB)

 • Gratis groenafval brengen 19 oktober 2018

  In week 44 (van 30 oktober t/m 3 november) kunnen alle inwoners van de gemeente Aa en Hunze hun groenafval gratis naar het afvalbrengstation (Spekstoep 27) in Gieten brengen. Deze gratis takkenweek wordt twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar.

 • Wethouder Aa en Hunze ontvangt ‘Advies Steenuil’ 19 oktober 2018

  Op woensdag 17 oktober overhandigen de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Landschapsbeheer Drenthe wethouder Henk Heijerman het ‘Advies Steenuil Aa en Hunze’. In dit adviesrapport is aangegeven wat de gemeente en andere grondgebruikers kunnen doen om de leefomgeving voor de steenuil te verbeteren. Het uiteindelijke doel is de vestiging van meer steenuilen in Aa en Hunze, en het herstel van de biodiversiteit van het kleinschalig landschap.

 • Natuurwerkdag 2018 16 oktober 2018

  Op zaterdag 3 november a.s. vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. In Drenthe gaan jong en oud op zo´n 70 locaties aan de slag voor natuur en landschap. Een recordaantal voor onze provincie! Door te snoeien, jonge bomen en struiken te verwijderen en op te schonen helpen de deelnemers aan het behoud van het Drentse (cultuur)landschap. De Natuurwerkdag is nuttig, gezond en bovenal heel gezellig. Landschapsbeheer Drenthe nodigt u van harte uit om ook mee te doen.

 • Groot onderhoud wegbeplanting Anderenseweg, Anderen/Eext 15 oktober 2018

  De gemeente Aa en Hunze gaat groot onderhoud uitvoeren aan de wegbeplanting langs de Anderenseweg van Eext naar Anderen. Boven de weg bevinden zich laag hangende takken die in het rijprofiel hangen. Daarom zal de wegbeplanting worden gesnoeid.