Nieuws

De laatste 5 nieuwsberichten van de gemeente Aa en Hunze.

 • Opening Fietshub Gieterveen

  30 november 2023

  Vrijdag 1 december openen wethouder Nynke Houwing en wethouder Ivo Berghuis officieel de eerste Fietshub in Aa en Hunze. Een fietshub is een bundeling van voorzieningen voor fietsers op een strategische locatie in het fietsnetwerk.

 • Hertelling stembureau Eext

  30 november 2023

  Op woensdag 29 november 2023 is er een 2e zitting van het Gemeentelijk Stembureau. Tijdens deze hertelling worden de stemmen van het stembureau in Eext opnieuw geteld.

 • Nieuwe supermarkt Rolde

  27 november 2023

  De plannen voor een nieuwe supermarkt aan de Grolloërstraat 1, 5, 7 te Rolde zijn in een vergevorderd stadium beland. Het is de bedoeling dat er een gebouw met een oppervlakte van 2.047m2 komt, bestaande uit één bouwlaag met een rieten kap aan de kant van de Grolloërstraat. De gronden ter plaatse van de huidige supermarkt worden ingericht ten behoeve van parkeerplaatsen. Deze krijgen een groene uitstraling door het aanplanten van bomen.

 • Informatiebijeenkomst Broekstreek naar aanleiding aardbevingen Ekehaar

  27 november 2023

  Op dinsdagavond 12 december organiseren we in samenspraak met Stichting Dorpsbelangen de Broekstreek een informatieavond naar aanleiding van de recente aardbevingen in Ekehaar. We nodigen inwoners van de Broekstreek uit om hierbij aanwezig te zijn.

 • Gemeenteraad in beeld: hoe kom je in contact met de raad?

  01 december 2023

  Wat doet de gemeenteraad? Hoe kom ik met raadsleden in contact? Hoe komen besluiten tot stand? Wat zijn moties en amendementen eigenlijk? Op deze en andere vragen wordt antwoord gegeven in de maandelijkse rubriek ‘gemeenteraad in beeld’. In deze rubriek zullen we veelgestelde vragen over de gemeenteraad beantwoorden. Heeft u zelf vragen over de gemeenteraad, dan kunt u deze vragen opsturen naar de griffie via e-mail griffie@aaenhunze.nl. Wellicht dat we uw vraag in een toekomstige editie kunnen beantwoorden. Deze maand gaan we in op de vraag hoe inwoners hun ideeën, zorgen en opvattingen kunnen delen met de gemeenteraadsleden.