Nieuws

De laatste 5 nieuwsberichten van de gemeente Aa en Hunze.

 • Brand Assen: glassplinters in omgeving Eleveld en Ekehaar

  04 oktober 2022

  Aan het einde van de maandagmiddag heeft een grote brand gewoed aan de Graswijk 30 in Assen. Hierbij is een schuur uitgebrand. Door de brand zijn de zonnepanelen op het dak van de schuur geknapt en stukken glas en roetdelen meegevoerd door de rook in de richting van Eleveld en Ekehaar. In dit gebied kunt u (scherpe) stukken glas en roet vinden. Hieronder kunt u lezen wat u moet doen als u glasscherven vindt of roetdeeltjes aantreft.

 • Raadslid in Beeld: Alja Boelen

  03 oktober 2022

  De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Alja Boelen (Gemeentebelangen).

 • Bladruimen

  03 oktober 2022

  De herfst is weer begonnen en dat betekent dat het blad weer van de bomen valt. De gemeente start in week 48 met het bladruimen in de bebouwde kom. Het blad wordt in één ronde van de wegen, bermen en gazons geruimd.

 • Uit de Raad 29 september

  03 oktober 2022

  Binnen de gemeentelijke politiek heeft iedereen een eigen rol. Onze raad van 21 gekozen volksvertegenwoordigers bepaalt en controleert het beleid. Het college van burgemeester en wethouders bereidt het beleid voor en voert de besluiten van de raad uit. In de rubriek ‘uit de raad’ houdt de gemeenteraad u op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Wilt u in gesprek met de gemeenteraad of meer informatie? Ga dan naar aaenhunze.bestuurlijkeinformatie.nl. Tijdens de Raadsvergadering van 29 september werden de volgende besluiten genomen:

 • ‘Kom Erbij’: samen tegen eenzaamheid

  03 oktober 2022

  Van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Onder het thema ‘Kom Erbij’ wordt iedereen uitgenodigd om eenzaamheid tegen te gaan.