Vrijwilligerscampagne Aa en Hunze

Begin dit jaar heeft de gemeente Aa en Hunze, samen met het VIP (Vrijwilligers Informatiepunt) een campagne gehouden om vrijwilligers te werven. Tijdens deze campagne waren verschillende vrijwilligers uit onze gemeente te zien op grote sandwichborden langs de weg. Ook zijn zij geïnterviewd over hun vrijwilligerswerk, waarom dit belangrijk voor ze is en wat het hunzelf en hun dorp oplevert.

Al deze inspirerende verhalen kunt u lezen op www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl/vrijwilligersaaenhunze. Daarnaast ligt bij alle dorpshuizen en bibliotheken in Aa en Hunze een inkijkexemplaar van het magazine dat wij van alle verhalen hebben gemaakt.

Afsluiting campagne

Op 14 maart hebben wij de campagne afgesloten, samen met de vrijwilligers die meegeholpen hebben. In het gemeentehuis werden, onder het genot van een kopje koffie, ervaringen over de campagne en over het vrijwilliger zijn uitgewisseld. Wat ons betreft was dit een zeer geslaagde en nuttige avond! 

Jan: “Ik geniet als ik mensen zie genieten. Dat is de beloning die je krijgt, als je het gevoel hebt dat wat je doet belangrijk is.” Kirsten vult aan: “Het is ontzettend leuk dat we worden opgemerkt in het dorp en dat er gezien wordt wat we doen. Nu bieden mensen zichzelf aan en worden er steeds meer activiteiten in ons dorp georganiseerd.” Mary zegt: “Ik heb zoveel geleerd als vrijwilliger. Door in de huiskamer met anderen te praten leer ik Nederlands. Ik ben zo blij dat ik vrijwilligerswerk kan doen!”

Ook gaven de vrijwilligers nog wat tips. Roelof geeft aan: “Deze campagne was heel leuk en heeft aandacht gekregen, maar hoe werf je nou echt vrijwilligers? Daarvoor moeten we gerichter mensen benaderen.” Dita vult aan: “Ik vind het geweldig om te doen, maar het is soms een zware klus voor vrijwilligers. Je doet het ‘erbij’ dus je moet er gemotiveerd voor zijn.”

Omdat er altijd nog meer vrijwilligers nodig zijn blijven wij hier aandacht aan schenken. De komende tijd delen wij de mooie verhalen van de vrijwilligers. Dit doen wij om anderen te inspireren en hopelijk ook te enthousiasmeren! 

Vrijwilliger worden?

Meldt u zich dan aan bij het VIP! Dit kan via www.vrijwilligerswerkaaenhunze.nl of kom langs bij VIP, Brink 10 in Gieten. U kunt zich natuurlijk ook zelf melden bij de organisatie of vereniging waar u graag vrijwilligerswerk wilt doen.