Vrijwillige Brandweer Gieten zoekt nieuwe leden

Brandweer Gieten is op zoek naar nieuwe collega's om het team te versterken. Om deze helden en vrijwilligers te werven, start de brandweer de wervingscampagne "Laat Gieten niet in rook opgaan." Postchef Edwin Veldman geeft aan dat de brandweer voornamelijk op zoek is naar vrijwilligers die overdag thuis zijn of in Gieten werken.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de brandweer en zorgen voor de veiligheid van de lokale gemeenschap. De nieuwe vrijwilligers krijgen een uitgebreide opleiding om hun vaardigheden te ontwikkelen en om goed voorbereid te zijn op hun verantwoordelijke taken.

Brandweer Gieten organiseert op 20 mei brandweerwedstrijden, een uitstekende manier om kennis te maken het werk van de brandweer. "De wedstrijden zijn een uitstekende gelegenheid om een kijkje te nemen bij de brandweer en te ervaren wat het vak inhoudt", zegt Edwin Veldman. De brandweerwedstrijden geven een dag vol spanning en actie, waarbij verschillende brandweerteams uit Drenthe het tegen elkaar opnemen in de klasse Brandbestrijding. Bezoekers kunnen genieten diverse inzetten en zijn in de gelegenheid om vragen te stellen aan de huidige brandweerlieden.

“Geïnteresseerden voor het evenement kunnen zich tussen 9.00 en 15.00 uur melden bij de kazerne in Gieten. Daar horen ze de locatie van de wedstrijden", aldus Veldman. Ook kunnen zij contact opnemen met de brandweer voor meer informatie of om een afspraak te maken om eens een oefening van Brandweer Gieten bij te wonen.

Sluit je aan bij de Vrijwillige Brandweer Gieten en help mee om Gieten veilig te houden. Laat deze kans niet in rook opgaan en zet je in voor je gemeenschap! Voor meer informatie over de wervingscampagne en het evenement op 20 mei kan je kijken op de website van Brandweer Gieten via www.brandweergieten.nl