Jongerenraadslid in Beeld: Rutger Kooistra

Ruim een jaar heeft gemeente Aa en Hunze een eigen Jongerenraad. Zij deelt nieuwe en frisse ideeën met de gemeenteraad en vertegenwoordigt de stem van jongeren. Door de Jongerenraad hebben jongeren een kans om deze ideeën vorm te geven. De Jongerenraad kan ook gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de gemeenteraad en het college. Ook speelt de Jongerenraad een actieve rol richting de jongeren in onze gemeente. Maar wie zijn deze jongeren en waarom zetten ze zich in voor de jongerenraad? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Rutger Kooistra.

Hoi Rutger, kun je ons wat meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Rutger Kooistra en ik ben 21 jaar. Ik woon in Gasteren en ga binnenkort op kamers in Groningen. Ik studeerde leraar geschiedenis in Zwolle. Volgend jaar ga ik beginnen aan de studie Geschiedenis aan de RUG. Mijn hobby is scouting en ik lees graag in mijn vrije tijd.

Waarom zit je bij de jongerenraad?

Ik zit bij de jongerenraad om de gemeente voor jongeren te verbeteren en om de gemeente aantrekkelijker te maken voor jongeren. Daarnaast vind ik het belangrijk om jongeren die nog niet mogen stemmen alsnog een stem te kunnen geven.

Hoe kun je Aa en Hunze nog aantrekkelijker maken voor jongeren? 

De gemeente kan aantrekkelijker gemaakt worden door de gemeente beter bereikbaar te maken. Het gebruiken van elektrische steps in de gemeente kan een goede manier zijn om dit doel te bereiken. Daarnaast kunnen we de gemeente aantrekkelijker maken voor jongeren door meer activiteiten te organiseren voor jongeren in de gemeente. 

Waarom is de plek bijzonder voor jou?

We staan hier bij het hunebed op de Gasterse duinen. Deze plek is bijzonder voor mij omdat het hunebed iets vertelt over het verleden. Het hunebed vertelt iets over de cultuur van stammen van duizenden jaren geleden die in het huidige Drenthe woonden. Dit is extra bijzonder omdat er niet super veel kennis is over hoe men hier duizenden jaren geleden leefden.

Meer over de jongerenraad

Nieuwsgierig geworden naar de Jongerenraad? Volg hen dan op www.instagram.com/jongerenraad_aaenhunze. Wil jij ook lid worden van deze raad, woon je in de gemeente Aa en Hunze en ben je tussen de 14 en 23 jaar? Stuur dan een bericht naar jongerenraad@aaenhunze.nl voor meer informatie.

Foto rutger 2