Jongerenraadslid in Beeld: Robert Boekholt

Ruim een jaar heeft gemeente Aa en Hunze een eigen Jongerenraad. Zij deelt nieuwe en frisse ideeën met de gemeenteraad en vertegenwoordigt de stem van jongeren. Door de Jongerenraad hebben jongeren een kans om deze ideeën vorm te geven. De Jongerenraad kan ook gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de gemeenteraad en het college. Ook speelt de Jongerenraad een actieve rol richting de jongeren in onze gemeente. Maar wie zijn deze jongeren en waarom zetten ze zich in voor de jongerenraad? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Robert Boekholt.

Hoi Robert, kun je ons wat meer over jezelf vertellen?

Mijn naam is Robert Boekholt, ik ben 21 jaar en ik ben lid van de jongerenraad. Verder studeer ik bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Waarom zit je in de Jongerenraad?

Al jaren heb ik mij geïnteresseerd in de politiek. Voornamelijk in de landelijke politiek, maar recentelijk ook meer in de lokale politiek. Toen ik hoorde dat er een jongerenraad was in Aa en Hunze leek het mij dus erg leuk om hier deel van uit te maken. Daarnaast vind ik het belangrijk dat jongeren de kans wordt gegeven om van zich te laten horen. De gemiddelde leeftijd van raadsleden in Nederland is redelijk hoog, namelijk 54,1 jaar. Het is daarom belangrijk om onze stem te laten horen.

Waar staan we en waarom is deze plek voor jouw belangrijk?

Ik sta bij de molen in Gieten, deze molen is altijd al een symbool van Gieten voor mij geweest. In het verleden heb ik een spreekbeurt en werkstuk over de molen geschreven.

Hoe zou jij Aa en Hunze aantrekkelijker maken?

Wanneer je 12 wordt en je naar de middelbare school gaat valt het vaak tegen wat er nog te doen is in de gemeente. Hierdoor wordt de connectie met de gemeente steeds minder. Ik zou graag door middel van meer activiteiten en faciliteiten de gemeente weer aantrekkelijker maken voor jongeren boven de twaalf jaar.

Meer over de jongerenraad

Nieuwsgierig geworden naar de Jongerenraad? Volg hen dan op www.instagram.com/jongerenraad_aaenhunze. Wil jij ook lid worden van deze raad, woon je in de gemeente Aa en Hunze en ben je tussen de 14 en 23 jaar? Stuur dan een bericht naar jongerenraad@aaenhunze.nl voor meer informatie.

Foto robert 2