Herken de gevaren van drugscriminaliteit en bezoek de ondermijningscontainer

Heeft u altijd al willen weten hoe een drugslab, een cokewasserij of een hennepkwekerij eruit ziet? In de Ondermijningscontainer is het te bekijken. Op dinsdag 23 mei staat de Ondermijningscontainer op het terrein bij het gemeentehuis aan de Spiekersteeg in Gieten. U bent van harte uitgenodigd om de ondermijningscontainer te komen bekijken!

U bent van harte uitgenodigd om de ondermijningscontainer te komen bekijken! Meld u aan door een mail te sturen naar veiligheidsweek@aaenhunze.nl. 

Ondermijning

Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Een verzamelnaam hiervoor is ondermijning. Door het leren herkennen van deze signalen wordt ondermijning sneller zichtbaar in de samenleving. Hierdoor kunnen we ondermijning beter aanpakken en terugdringen en de invloed van criminaliteit in de onze samenleving terugdringen.

Tijdens uw bezoek vertellen medewerkers van Bureau Drugszaken u meer over de productie en de handel van cocaïne, hennep en synthetische drugs en de gevaren die het met zich meebrengt. Ook zaken als seksueel geweld en witwassen van geld komen aan de orde. Een bezoek duurt maximaal een uur. 

Veiligheidsweek

De Ondermijningscontainer is één van de activiteiten in de Week van de Veiligheid (22 mei tot en met 26 mei). Tijdens deze week organiseren we verschillende activiteiten waarbij we aandacht vragen voor de veiligheid in onze gemeente en gaan we hierover in gesprek met onze inwoners.

Aanmelden voor de ondermijningscontainer

Aanmelden doet u door een mail te sturen naar veiligheidsweek@aaenhunze.nl. Vermeld daarbij de volgende gegevens:

-    naam
-    telefoonnummer
-    mailadres
-    het aantal personen waarmee u de container wilt bezoeken
-    het tijdstip waarop u graag wilt langskomen

Blok
 
start einde
1 10.00 11.00
2 11.00 12.00
  pauze  
3 12.30 13.30
4 13.30 14.30
5 14.30 15.30
6 15.30 16.30