Fietsaccu’s recyclen

Moet u uw fietsaccu steeds vaker aan de lader leggen dan dat u gewend bent? Kunt u na een oplaadbeurt van uw accu steeds minder ver fietsen? Dan is de accu vaak aan zijn einde.

Voor sommige e-bike merken is geen nieuwe fietsaccu beschikbaar, u kunt hem dan laten reviseren bij een door u gekozen partij. De cellen van de fietsaccu worden vervangen en de fietsaccu is dan weer als nieuw. Let erop dat je alle cellen laat vervangen en niet enkele. Vraag daarbij ook om kwalitatief goede cellen van een bekend merk. Als dit mogelijk is kunt u naast de cellen ook het batterijmanagementsysteem uit de fietsaccu laten vervangen. 

Gaat u voor een nieuwe fietsaccu? Als u een nieuwe fietsaccu koopt kunt u de oude in de winkel waar u de nieuwe koopt inleveren. Een winkel is daar winkel wettelijk toe verplicht. De winkel zorgt ervoor dat de fietsaccu’s worden gerecycled. U kunt de fietsaccu ook inleveren bij een fietsenwinkel die is aangesloten bij Stibat. Kijk voor de dichtstbijzijnde locatie op https://www.legebatterijen.nl/inleveren/waar-inleveren/. 

Daarnaast kunt de fietsaccu naar het afvalbrengstation brengen en daar bij het Klein Chemisch Afval inleveren. Zie voor de openingstijden www.aaenhunze.nl/afval