Nieuws mei 2023

 • Onderhoud website: afspraak maken

  31 mei 2023

  Wilt u een afspraak maken? Maak dan gebruik van de volgende link:

 • Uw rijbewijs online aanvragen

  25 mei 2023

  Heeft u een nieuw rijbewijs nodig? Dan kunt u sinds kort uw rijbewijs ook online aanvragen via de RDW. Aanvragen via het RDW heeft als voordeel dat u uw rijbewijs kunt aanvragen wanneer het u uitkomt en u hoeft alleen naar het gemeentehuis om uw nieuwe rijbewijs op te halen.

 • Taken wethouder Bas Luinge worden voorlopig overgenomen door Nynke Houwing

  24 mei 2023

  Wethouder Bas Luinge heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten gebruik te willen maken van de mogelijkheid tot ziekteverlof.

 • Fietsaccu’s recyclen

  22 mei 2023

  Moet u uw fietsaccu steeds vaker aan de lader leggen dan dat u gewend bent? Kunt u na een oplaadbeurt van uw accu steeds minder ver fietsen? Dan is de accu vaak aan zijn einde.

 • Jongerenraadslid in Beeld: Rutger Kooistra

  22 mei 2023
 • Week van de Jonge Mantelzorger

  22 mei 2023

  Save the date: 1 t/m 7 juni

 • Inloopspreekuur college b&w op donderdag 25 mei

  17 mei 2023

  Heeft u een vraag voor één van de collegeleden? Of heeft u een onderwerp dat u wilt bespreken? Dan kunt u op donderdag 25 mei tussen 16:30 en 17:30 uur terecht bij het inloopspreekuur in het gemeentehuis (Spiekersteeg 1 in Gieten).

 • Bespaar op energie én bespaar geld

  15 mei 2023

  Vraag een energiescan van een energiecoach aan!

 • Oproep aan kunstenaars in de gemeente Aa en Hunze

  15 mei 2023

  Houdt u zich op amateur of professioneel niveau bezig met beeldende kunst, bent u woonachtig in de gemeente Aa en Hunze en vindt u het leuk om voor een jaar een aantal van uw werken uit te lenen aan de gemeente? Dan kunt u zich tot uiterlijk 2 juni a.s. aanmelden voor de kunstuitleen. De kunstuitleen wordt dit jaar gehouden op donderdag 15 juni 2023.

 • Jongerenraadslid in Beeld: Robert Boekholt

  08 mei 2023

  Ruim een jaar heeft gemeente Aa en Hunze een eigen Jongerenraad. Zij deelt nieuwe en frisse ideeën met de gemeenteraad en vertegenwoordigt de stem van jongeren. Door de Jongerenraad hebben jongeren een kans om deze ideeën vorm te geven. De Jongerenraad kan ook gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan de gemeenteraad en het college. Ook speelt de Jongerenraad een actieve rol richting de jongeren in onze gemeente. Maar wie zijn deze jongeren en waarom zetten ze zich in voor de jongerenraad? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. Deze week: Robert Boekholt.

 • Koninklijke onderscheiding aanvragen? Doe dit voor 1 juli

  08 mei 2023

  “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot ...”

 • Vrijwillige Brandweer Gieten zoekt nieuwe leden

  08 mei 2023

  Brandweer Gieten is op zoek naar nieuwe collega's om het team te versterken. Om deze helden en vrijwilligers te werven, start de brandweer de wervingscampagne "Laat Gieten niet in rook opgaan." Postchef Edwin Veldman geeft aan dat de brandweer voornamelijk op zoek is naar vrijwilligers die overdag thuis zijn of in Gieten werken.

 • Kom ook kennismaken met Dynamic Tennis

  08 mei 2023

  Dynamic Tennis is een variant op regulier tennis, met een zachtere bal en een lichter raket. Team Sport Aa en Hunze is op maandag 8 mei begonnen met 5 introductie lessen Dynamic Tennis voor senioren uit Aa en Hunze.
  Meedoen kan nog steeds. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.
  Sporthal de Goorns Gieten, maandag 15 mei van 10:00 – 11:00 uur.
  Team Sport Aa en Hunze

 • Herken de gevaren van drugscriminaliteit en bezoek de ondermijningscontainer

  08 mei 2023

  Heeft u altijd al willen weten hoe een drugslab, een cokewasserij of een hennepkwekerij eruit ziet? In de Ondermijningscontainer is het te bekijken. Op dinsdag 23 mei staat de Ondermijningscontainer op het terrein bij het gemeentehuis aan de Spiekersteeg in Gieten. U bent van harte uitgenodigd om de ondermijningscontainer te komen bekijken!

 • Uitnodiging politiek café over regeneratief bouwen

  01 mei 2023

  Wilt u samen met de gemeenteraad meedenken over hoe we in de toekomst in onze gemeente gaan wonen? Kom dan naar het Politiek Café over regeneratief bouwen. De gezamenlijke fracties van de gemeenteraad Aa en Hunze gaan graag met u in gesprek.

 • Kom leren snorkelen!

  01 mei 2023

  Heeft uw kind de onderwaterwereld al eens bekeken met een snorkel?
  Lekker rondzwemmen aan het wateroppervlak en hier en daar een duik maken om een
  mooie schelp op te rapen. Bij deze cursus leert uw kind snorkelen als een pro. Het wordt één groot avontuur met als afsluiting het Snorkel Diploma!

 • Oproep: contactpersonen speeltuinen gezocht

  01 mei 2023

  Voor een aantal speeltuinen is de gemeente op zoek naar een contactpersoon. De contactpersoon is het aanspreekpunt namens de buurt voor de speeltuin.

 • Bankhelpdeskfraude, wat kun jij doen?

  01 mei 2023

  “Dingen waarvan iedereen weet dat de bank u dit nooit zal vragen. En toch trappen mensen er in,” vertelt Emmie van der Vliet, fraude-expert bij ING Nederland. Bankhelpdeskfraude. Verschillende inwoners van onze gemeente kregen er de afgelopen maanden mee te maken.

 • Vrijwilligerscampagne Aa en Hunze

  01 mei 2023

  Begin dit jaar heeft de gemeente Aa en Hunze, samen met het VIP (Vrijwilligers Informatiepunt) een campagne gehouden om vrijwilligers te werven. Tijdens deze campagne waren verschillende vrijwilligers uit onze gemeente te zien op grote sandwichborden langs de weg. Ook zijn zij geïnterviewd over hun vrijwilligerswerk, waarom dit belangrijk voor ze is en wat het hunzelf en hun dorp oplevert.