Anjeractie 2019: steun cultuur en natuur bij u in de buurt!

Van 20 mei t/m 25 mei wordt de jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe in onze gemeente gehouden.

logo anjeractie

Ook in Aa en Hunze komen collectanten van culturele verenigingen bij u aan de deur voor een bijdrage voor cultuur en natuurbehoud. Hieronder kunt u zien in welke dorpen door welke verenigingen wordt gecollecteerd.

Schema collectanten
Collectanten van:  Collecteren in:
Muziekvereniging Crecendo Grolloo en omstreken
Muziekvereniging Drenthina Annen
Muziekvereniging Harmonie Gasselte/Kostvlies
Gospelkoor Ferontés Charmata Gieten
Nice An’Loose Anloo en Schipborg

 

Mede dankzij uw gift kan het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks - ook in onze gemeente - vele projecten ondersteunen.

Bijvoorbeeld voor de aanschaf van instrumenten en kleding van muziekverenigingen en koren. Maar bijvoorbeeld ook voor de aanschaf van een podium, licht- of geluidsinstallatie voor o.a. toneelverenigingen en dorpshuizen. Bijdragen worden daarnaast verstrekt voor bijzondere boekuitgaven, tentoonstellingen, museale activiteiten en projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud.

Het geld dat voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe beschikbaar wordt gesteld, is afkomstig uit de opbrengsten van landelijke loterijen en de collectes. We hopen van harte dat u geeft, want we krijgen er een veelvoud voor terug. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe is van groot belang voor de amateurkunst in onze gemeente: het geeft cultuur een kans!
Daarom roepen we u graag op: Geef voor cultuur en natuur die u lief is!