Gemeente Aa en Hunze organiseert inzamelingsactie voor opvang Oekraïners

In april arriveren de eerste Oekraïense vluchtelingen op de opvanglocatie in Papenvoort. De gemeente Aa en Hunze zoekt voor deze locatie nog een aantal specifieke spullen. Ze organiseren een inzamelingsactie op woensdagmiddag.

Oproep

Volgens burgemeester Anno Wietze Hiemstra is er al heel veel binnen gekomen, vooral via inzamelingsacties die inwoners zelf op touw hadden gezet: “We hebben dozen vol gekregen met bijvoorbeeld kleding en houdbaar eten. Dat is hartverwarmend om te zien.” Toch organiseert de gemeente nu nog een inzamelingsactie: “We missen nog een aantal specifieke zaken. Dat gaat bijvoorbeeld om keukengerei en schoonmaakspul, maar ook om de aankleding van de locatie. We willen namelijk dat de locatie een warm welkom is voor Oekraïners. We doen daarom een oproep aan inwoners om iets in te leveren als ze het kunnen missen.”

Woensdag

Heb jij één van onderstaande spullen en kun je het missen? De inzamelingsactie is aanstaande woensdag (tussen 16:00 en 20:00 uur) bij de loods van gemeentelijke werken. De locatie is Oelenboom 10, 9461 VA Gieten.

• Keukengerei (bestek, inductiepannen, waterkoker, filterkoffiezetapparaat, pollepels, spatels, etc.)
• Interieur/aankleding (planten, lampen, vloerkleden, kunst, etc.)
• Elektronica (verlengsnoeren, televisies, oude spelcomputers, etc.)
• Schoonmaakspul (wasmiddel, chloor, doeken, sponsjes, stofzuigers, dweilen, etc.)
• Medicatie/hygiëne (luiers, maandverband, tampons, paracetamol, Rennie, sudocrem, etc.)
 

Heeft u vragen? Mail dan naar oekraine@aaenhunze.nl