Energie informatiemarkt in Gasselte

Wilt u meer weten over energie besparen en hoe dit het beste voor uw woning kan? Kom dan op zaterdag 9 april naar de Energie informatiemarkt in Gasselte.

Tijdens de Energie informatiemarkt zijn verschillende lokale bedrijven en instellingen aanwezig om kennis te maken en u te informeren over onder andere energie besparen, duurzame energieoplossingen en subsidies. Deze informatiemarkt is voor iedereen die meer wil weten over energie besparen en/of vervolgstappen wil zetten in de verduurzaming van eigen woning. 

Loket op Wielen

Bij de ingang van het dorpshuis staat het Loket Op Wielen, de voorlichtingswagen van het Drents Energieloket. Hier kunt u terecht voor onafhankelijke informatie en gratis advies over het verduurzamen van uw woning. De adviseurs van het Drents Energieloket geven advies over welke stappen u kunt zetten en of er voor u financierings- en/of subsidiemogelijkheden zijn.

Inschrijven voor de Energiebieb

Bij het Loket op Wielen kunt u zich inschrijven voor de Energiebieb. Dit is een uitleenlocatie voor energiebesparende gereedschappen. Er zijn drie soorten gereedschappen voor 7 dagen kosteloos te leen: een energiemeter, een CV inregelkit en een schoonmaakset voor zonnepanelen (telescoopsteel en borstel). 

Gesprek met energiecoach 

Bij het Loket Op Wielen kunt u ook een gesprek met een onafhankelijke lokale energiecoach aanvragen. Hij of zij komt gratis bij u langs voor advies. Bij u thuis voert de coach een verkennende energiescan uit. Vanuit de scan krijgt u tips en trucs om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Het advies is kosteloos en verplicht u nergens toe. Kijk voor meer informatie op www.energiecoachaaenhunze.nl

Kom langs op 9 april!

De Energie informatiemarkt is op zaterdag 9 april te bezoeken in Dorpshuis de Trefkoel, Achter de Brinken 6e tussen 10.00 en 14.00 uur. De markt wordt georganiseerd door de gemeente Aa en Hunze, het Drents Energieloket en de werkgroep Duurzame Energie van plaatselijk belang Gasselte Kostvlies.