Nieuws maart 2022

 • Gemeente Aa en Hunze organiseert inzamelingsactie voor opvang Oekraïners

  30 maart 2022

  In april arriveren de eerste Oekraïense vluchtelingen op de opvanglocatie in Papenvoort. De gemeente Aa en Hunze zoekt voor deze locatie nog een aantal specifieke spullen. Ze organiseren een inzamelingsactie op woensdagmiddag.

 • ‘Heitje voor een karweitje’ OBS de Kameleon

  29 maart 2022

  Tussen maandag 28 maart en zaterdag 2 april gaan de kinderen van OBS de Kameleon uit Eexterveen, in Eexterveen, Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Annerveenschekanaal en Eexterveenschekanaal, langs de deuren gaan voor een ‘heitje voor een karweitje’ en om lege flessen met statiegeld in te zamelen.

 • Handige tips om veilig te blijven fietsen?

  29 maart 2022

  Doe mee aan de bijeenkomst Het Nieuwe Fietsen

 • Mag je je telefoon gebruiken in de file? Check het hier!

  29 maart 2022

  Weet jij of je je telefoon mag gebruiken als je stilstaat voor een verkeerslicht? Of als je in een file rijdt? Check het hier: doe de MONO-quiz en test meteen of jij genoeg weet om mono te rijden.

 • Opruiming gevonden fietsen

  29 maart 2022

  Bij het gebouw van de buitendienst aan de Oelenboom in Gieten, worden gevonden fietsen opgeslagen.

 • Paasvuren 2022 melden

  29 maart 2022

  Op 17 en 18 april 2022 is het weer Pasen.

 • Drie raadsleden met Koninklijke onderscheiding

  25 maart 2022

  Op donderdag 24 maart reikt burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze 3 Koninklijke onderscheidingen uit. Dit vindt plaats tijdens de laatste vergadering van de huidige gemeenteraad van Aa en Hunze, waarin afscheid wordt genomen van de raadsleden die niet terugkeren in de raad.

 • Twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Aa en Hunze

  25 maart 2022

  Harm Pepping uit Gieten en Ans Jacobs uit Almen (gemeente Lochem) zijn tijdens de Lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jacobs was tot voor kort inwoner van Rolde, en kreeg haar onderscheiding vanwege haar werkzaamheden in de gemeente Aa en Hunze.

 • Gemeentelijke belastingen 2022

  24 maart 2022

  De meeste huishoudens in de gemeente ontvangen eind maart WOZ-beschikking/aanslag gemeentelijke belastingen 2022.

 • Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze keren energietoeslag vervroegd uit

  22 maart 2022

  De gemeenten Assen, Tynaarlo en Aa en Hunze gaan binnenkort alvast een eerste termijn van €200,- van de extra energietoeslag uitkeren. Het gaat hierbij om inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum, die op 1 januari 2022 bekend waren bij WPDA (Werkplein Drentsche Aa).

 • Column Burgemeester Anno Wietze Hiemstra over Oekraïne

  22 maart 2022

  Beste inwoners van Aa en Hunze,

 • Kom jij bij ons werken in het zwembad?

  22 maart 2022

  Het zwembadseizoen gaat bijna weer van start, wat inhoudt dat de mooie buitenbaden Het Zwanemeer te Gieten en De Borghoorns te Annen weer hun deuren gaan openen!

 • Leden gemeenteraad Aa en Hunze bekend

  22 maart 2022

  De zetelverdeling van de gemeenteraadsverkiezingen is maandag 21 maart definitief vastgesteld. De uiteindelijke uitslag:

 • Stichting Gebiedsfonds Oostermoer kan aan de slag

  21 maart 2022

  Op vrijdag 18 maart 2022 is de Stichting Gebiedsfonds Oostermoer officieel opgericht. De stichting is verantwoordelijk voor het beheer van het Gebiedsfonds dat is bedoeld voor projecten in en om Gasselternijveenschemond, Gasselternijveen, Gieterveen en Nieuwediep waar het Windpark Oostermoer is gerealiseerd. Inwoners van dit gebied kunnen via hun dorpsorganisaties projecten indienen voor het verkrijgen van een financiële bijdrage.

 • Tasjesactie Rolde

  14 maart 2022

  Plastic afval voorkomen! Dat was het doel om even bij stil te staan in het centrum van Rolde.

 • Dit was NLdoet 2022!

  14 maart 2022

  Duizenden mensen hebben zich op 11 en 12 maart ingezet voor een ander. Na een periode van corona was het fijn om de handen weer uit de mouwen te steken en dat met prachtig weer bij!

 • Zitting hoofd- en centraal stembureau 21 maart 10.00 uur

  14 maart 2022

  De burgemeester van de gemeente Aa en Hunze maakt bekend dat ten behoeve van de aanstaande verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Aa en Hunze, het hoofd- en centraal stembureau zitting houdt op maandag 21 maart om 10.00 uur.

 • College kijkt tevreden terug op 2021

  14 maart 2022

  Het college van de gemeente Aa en Hunze heeft de Sturingsmonitor 2022 vastgesteld. De Sturingsmonitor laat zien wat de gemeente in 2021 allemaal gedaan heeft en geeft een vooruitblik naar de plannen van 2022/2023.

 • 75e afkoppeling regenwater in Aa en Hunze sinds start subsidieregeling

  09 maart 2022

  Wethouder Bas Luinge bracht de familie Dijkstra uit Rolde een bezoekje afgelopen woensdag. Zij zijn sinds de invoering van de subsidieregeling ‘afkoppelen regenwater’ het 75e adres dat daarvoor subsidie krijgt.

 • Groningen en Noord-Drenthe aan de slag om gevolgen klimaatverandering te beperken

  09 maart 2022

  Overheidsorganisaties, waterschappen en waterbedrijven in de provincie Groningen en Noord-Drenthe, 20 in totaal, stemmen in met de Regionale Klimaatadaptatie Strategie. Dit is een gezamenlijke aanpak om de regio voor 2050 klimaat- en waterbestendig in te richten en daarmee voorbereid te zijn op de gevolgen van klimaatverandering. Met verschillende uitgangspunten voor de betrokken organisaties wordt gebiedsgericht en gezamenlijk ingezet op het werken mét klimaatverandering.

 • Uitslag scholierenverkiezingen Dr. Nassau College

  08 maart 2022

  Op dinsdag 8 maart hebben de leerlingen van het Dr. Nassau College in Gieten hun stem uitgebracht voor de scholierenverkiezingen. Hiermee worden de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen en de lokale politiek onder de aandacht gebracht bij jongeren die over een aantal jaren stemgerechtigd zijn. Gezien de hoge opkomst is dat goed gelukt!

 • Samenwerkingsovereenkomst 'Zelfbeheer Groen'

  08 maart 2022

  Afgelopen vrijdag werd voor de komende vijf jaar de samenwerkingsovereenkomsten getekend voor het ‘zelfbeheer groen’ namens de volgende dorpen: ONS-groen (Nieuw- en Oud-Annerveen en Spijkerboor), Dorpsorganisatie Annerveenschekanaal, Dorpscoöperatie De Brug Gasselternijveen.

 • Joytime wint Gouden Award ANWB voor leukste uitje in Drenthe 2022

  08 maart 2022

  Erik en Annita Eefting van Joytime Grolloo krijgen namens de gemeente een bloemetje overhandigd door wethouder Bas Luinge.

 • Help samen de gemeente Aa en Hunze Buitengewoon schoon te maken

  08 maart 2022

  Landelijke Opschoondag ook in Aa en Hunze op zaterdag 19 maart 2022