Veel coronaproof activiteiten in Aa en Hunze

Sinds twee weken is het mogelijk om tot €200 aan te vragen voor sociale, coronaproof activiteiten.

Sinds twee weken is het mogelijk om tot €200 aan te vragen voor sociale, coronaproof activiteiten. Meer dan 15 organisaties hebben inmiddels gebruik gemaakt van de regeling die mede mogelijk is gemaakt door de Provincie Drenthe.
Het maakt burgemeester Anno Wietze Hiemstra blij: “Juist in deze tijd is er behoefte aan sociale contacten. De regeling is voor sommige organisaties net het zetje in de rug geweest om iets te kunnen organiseren. We krijgen enthousiaste reacties. De activiteiten worden met open armen ontvangen en zijn erg gezellig. Precies wat we voor ogen hadden!”

Door inwoners, voor inwoners

Vitamine A is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe. De bijdrage wordt voor diverse activiteiten aangevraagd. Zo zijn er online bingo’s en dorpsquizzen, maar wordt er ook een digitale kookworkshop en een wandeltocht langs de lokale horeca georganiseerd. Gedeputeerde Hans Kuipers is onder de indruk van alle initiatieven: “In veel dorpen wordt iets op touw gezet. Het bijzondere is ook dat de inwoners deze activiteiten zélf organiseren. Door inwoners, voor inwoners. Samen gaan we voor een levendig en sociaal Drenthe. We dragen graag bij aan dit mooie initiatief in Aa en Hunze.”

Muziekbingo

Burgemeester Hiemstra deed zelf mee aan de muziekbingo in Schoonloo: “Het halve dorp deed mee. Het was een ontzettend gezellige avond.” Met een knipoog vervolgt hij: “Ik heb helaas niet gewonnen, maar dat mag de pret niet drukken.” Organisaties van sociale activiteiten kunnen nog steeds gebruik maken van de regeling. Dat doe je door een korte beschrijving van de activiteit, een overzicht van de kosten en jouw gegevens te mailen naar VitamineA@aaenhunze.nl.