Raadslid in beeld: Kiena ten Brink

De gemeenteraad heeft een bijzondere plek binnen Aa en Hunze. De raad is een groep van 21 gekozen volksvertegenwoordigers die het dagelijks bestuur controleert. Maar wie zitten er in die gemeenteraad? Wat drijft hun? Waar zijn ze trots op? In deze serie fotograferen we raadsleden op een plek die voor hun belangrijk is en stellen we ze een aantal vragen. In deze derde aflevering: Kiena ten Brink (PvdA).

Hoi Kiena! We staan ter hoogte van de Kymmelsberg, vlakbij de Drentsche Aa. Wat betekent deze plek voor jou? 

Ik ben ooit in Annen komen wonen vanwege de aantrekkelijkheid van het wonen in een dorp. Ook de aanwezigheid van de vele mooie natuurgebieden in de directe omgeving hebben een rol gespeeld. Ik sta hier regelmatig te kijken. Elk jaargetijde ziet er vanaf hier anders uit. De ene keer staat het hier vol met ooievaars, dan weer staan allerlei planten in de bloei of is het helemaal ondergelopen met water. Op alle natuurgebieden in onze gemeente moeten we zuinig zijn.  

Zoek je graag de natuur op?

Zeker! Ik ben vaak buiten te vinden. Fotograferen, tuinieren, fietsen of wandelen. Ook kun je mij tegenkomen op de mountainbike. Lekker raggen om dan helemaal onder de modder moe en voldaan thuis te komen. 

Waarom ben jij de lokale politiek in gegaan? 

Er komt steeds meer verantwoordelijkheid bij inwoners te liggen. Dit is goed, maar heeft ook een keerzijde. Want is er wel voldoende aandacht voor de inwoners die daartoe niet in staat zijn? Krijgt iedereen wel die ondersteuning die zij nodig zijn. Worden regels en formulieren niet te ingewikkeld gemaakt voor inwoners? En haken mensen daarom af? Het beleid moet zo zijn dat iedereen mee kan doen en dezelfde kansen krijgt. Als raadslid wil ik daar voor opkomen.  

Op welk succes als raadslid ben je het meest trots?

In onze samenleving moet iedereen mee kunnen doen. Niemand mag worden gediscrimineerd of uitgesloten van volwaardige deelname aan de samenleving. Voor mensen met bijvoorbeeld een beperking betekent dit dat ze zelf de regie hebben over hun leven en toegang hebben tot dezelfde voorzieningen en diensten als mensen zonder beperking. Ik ben er trots op dat de PvdA er mede voor gezorgd heeft dat de gemeente hierin haar verantwoordelijkheid neemt. Dat er nu ervaringsdeskundigen zijn die de gemeente adviseren op het gebied van Toegankelijkheid, zodat de gemeente ook haar sociale gezicht behoudt. 

Wat hoop je nog te bereiken als raadslid voor Aa en Hunze?

Ik heb veel waardering voor iedereen die zich inzet voor de Voedselbank in Aa en Hunze. Maar ik vind nog steeds dat een voedselbank in Nederland overbodig zou moeten zijn en dat het de taak is van de overheid om te zorgen dat iedereen fatsoenlijk te eten heeft. Voor dat sociale Nederland blijf ik mij inzetten!

 

Kiena ten Brink