Project Vroegsignalering van start!

Gemeente start met nieuwe aanpak bij betalingsachterstanden

Vanaf 1 januari 2021 is de Wet op Gemeentelijke Schulphulpverlening gewijzigd. Hiermee zijn gemeenten verplicht om inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen als zij een betalingsachterstand hebben bij hun woningcorporatie, energiemaatschappij, waterbedrijf of zorgverzekeraar. Dit om te voorkomen dat er meer en grotere schulden ontstaan.
Wanneer u rekeningen van hun woningcorporatie, energiemaatschappij, waterbedrijf of zorgverzekeraar niet betaald heeft, krijgt de gemeente hiervan een melding. Het Samen Doen Team van de gemeente Aa en Hunze neemt dan contact met u op om u te helpen. 

Het Samen Doen Team van Aa en Hunze bestaat uit medewerkers van Impuls, Gemeentelijke Kredietbank (GKB), Attenta en Werkplein Drentsche Aa (WPDA). Het Samen Doen Team is er om te voorkomen da mensen financiële problemen krijgen. Daarom nemen zij contact op om in een zo vroeg mogelijk stadium te kunnen helpen, zodat verdere of ergere schulden voorkomen kunnen worden. 
Aarzel niet en neem contact op!

Laat uw schulden niet verder oplopen en kom in actie! U kunt ook zelf contact opnemen met het Samen Doen Team. U kunt ze bereiken via telefoonnummer (0592) 26 34 68. Zij maken dan een afspraak met u om te bellen of bij u langs te komen om uw situatie door te nemen.