Afgelasting compostdag en opschoondag, verspreiding Takkenweken

In verband met corona zijn er wijzigingen met betrekking tot compostdag, opschoondag en de takkenweek.

Takkenweken voorjaar 2021

In de weken 14, 15 en 16 kunnen alle inwoners van de gemeente Aa en Hunze hun groenafval gratis naar het afvalbrengstation (Spekstoep 27) in Gieten brengen. Deze gratis takkenweek wordt doorgaans twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Vanwege het Coronavirus is de takkenweek nu verdeeld over drie weken. Om deze takkenweken veilig te laten verlopen, zowel voor uw gezondheid als die van onze medewerkers, vragen wij u om de aanwijzingen goed op te volgen. 

Afgelasting compostdagen

Elk jaar organiseren gft-verwerkers en gemeenten gezamenlijk de Landelijke Compostdag. De dag is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven. De Vereniging Afvalbedrijven laat vanwege de aanhoudende coronapandemie ook dit jaar de Landelijke Compostdag niet doorgaan. Met een derde coronagolf op komst en de zich steeds verder uitbreidende, meer besmettelijke, Britse variant van het virus, ziet de Vereniging Afvalbedrijven geen enkele mogelijkheid om dit voorjaar een dergelijk evenement te organiseren. De gemeente Aa en Hunze sluit zich aan bij het besluit dat is genomen door de Vereniging Afvalbedrijven en ziet zich genoodzaakt om de compostdag af te gelasten. We hopen dat op een ander moment de compostdag weer mogelijk is.

Afgelasting opschoondag 

De landelijke opschoondag is dit jaar op 20 maart. Tijdens de Landelijke Opschoondag organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Vanwege de aanhoudende coronapandemie en het niet willen stimuleren van groepsactiviteiten zal de gemeente Aa en Hunze de landelijke opschoondag dit jaar niet faciliteren.

Compostvaten

Een compostvat maakt mest van uw groente, fruit- en tuinafval. De mest uit het compostvat kunt u gebruiken voor uw tuin. Wist u dat de gemeente Aa en Hunze compostvaten verstrekt? Een compostvat kunt u aanvragen via 140592 of raadpleeg de website van de gemeente Aa en Hunze.