Coronacrisis

  • Op werkdagen is het gemeentehuis geopend tussen 09.00 en 13.00 uur. Op woensdag tot 15.00 uur en op donderdag ook tussen 16.00 en 19.00 uur.
  • U kunt alleen nog op afspraak komen. Een paspoort of rijbewijs ophalen kan wel zonder afspraak. 
  • U kunt digitaal een afspraak maken of telefonisch via nummer 14 0592.
  • U kunt ons wel bellen en mailen. Veel zaken zijn online te regelen.
  • Kom alleen naar het afvalbrengstation als het nodig is en kom alleen! In verband met de extra maatregelen op het afvalbrengstation kan het zijn dat wachttijden langer zijn dan gebruikelijk.
  • Ben je ondernemer? Kijk dan op de Corona-pagina voor ondernemers.

Lees onze laatste updates over de coronacrisis.

Wethouder Bas Luinge onthult paneel met MTB Routes Drenthe

Maandag 11 maart heeft wethouder Bas Luinge samen met wethouder Hans de Graaf (Tynaarlo) in Zuidlaren een paneel onthuld met daarop de mountainbikeroutes in Drenthe. Het paneel op de Brink is het eerste van een serie panelen die de komende tijd worden geplaatst in de provincie Drenthe.

Routes zijn verbonden

De informatieborden staan aan het begin van een MTB-route en laten zien welke verschillende routes er in de omgeving zijn. Op deze manier worden alle routes in de provincie Drenthe met elkaar verbonden. De route in Zuidlaren begint op De Brink en verbindt de routes in het Strubben Kniphorstbos en de Drentsche Aa Noord met elkaar.

Impuls mountainbiken

Doel van de borden is om een impuls te geven aan het mountainbiken in de provincie. Het plaatsen van de panelen is onderdeel van de Drentse MTB-visie van de Provincie Drenthe en Recreatieschap Drenthe. Zij trekken daarin samen op met ondernemers, mountainbikeverenigingen, terreinbeheerders en andere organisaties.

11 – 17 maart Op Fietse door Drenthe

De onthulling van dit eerste paneel vindt plaats tijdens Op Fietse door Drenthe, de start van het fietsjaar 2019. Tijdens deze week worden tal van fietsactiviteiten georganiseerd met als afsluiter de 60e editie van de Ronde van Drenthe.

onthulling paneel